FEYENOORD

Feyenoord naar halve finales KNVB Beker door 2-0 zege op AZ

Lutsharel Geertruida viert de 1-0 voor Feyenoord in de bekerwedstrijd tegen AZ
Lutsharel Geertruida viert de 1-0 voor Feyenoord in de bekerwedstrijd tegen AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. In een onaantrekkelijk duel waren de Rotterdammers met 2-0 te sterk voor AZ. Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop maakten de doelpunten voor Feyenoord. Het is nog niet duidelijk wie de tegenstander in de volgende ronde is.
Het hoogtepunt van het eerste kwartier was het moment waarop de geblesseerde Justin Bijlow op de tribune werd gespot door het publiek en liefdevol werd toegezongen. Ook was er een groot spandoek met daarop een afbeelding van de doelman te zien.
Het Legioen steunt doelman Justin Bijlow tijdens de twaalfde minuut van Feyenoord-AZ
Het Legioen steunt doelman Justin Bijlow tijdens de twaalfde minuut van Feyenoord-AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na mogelijkheden voor Calvin Stengs en Santiago Gimenez dacht Feyenoord na 22 minuten op voorsprong te komen via het eerste doelpunt van Gernot Trauner in het shirt van Feyenoord. Maar na lang overleg met de VAR werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd.
Gernot Trauner wordt bedolven door teamgenoten van Feyenoord, maar zijn doelpunt tegen AZ gaat niet door
Gernot Trauner wordt bedolven door teamgenoten van Feyenoord, maar zijn doelpunt tegen AZ gaat niet door © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De avond eindigde even later in een persoonlijk drama voor de Oostenrijker, want na een half uur moest Trauner zich laten wisselen met een hamstringblessure.
Arne Slot na Feyenoord-AZ (2-0): 'Wij hoeven niets of niemand te onderschatten'
Het afgekeurde doelpunt en het afhaken van Trauner wierpen een grauwsluier over het vervolg van de eerste helft. Beide ploegen kwamen niet verder dan mogelijkheden en een 0-0 ruststand leek een logisch gevolg. Maar vanuit het niets kopte Geertruida raak bij een rommelige situatie voor het doel en dus ging de ploeg van trainer Arne Slot toch met een voorsprong de rust in.
Lutsharel Geertruida is de gevierde man na de 1-0 voor Feyenoord in het bekerduel met AZ
Lutsharel Geertruida is de gevierde man na de 1-0 voor Feyenoord in het bekerduel met AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
In de tweede helft werd de lijn van het eerste bedrijf met veel balverlies en weinig kansen moeiteloos doorgetrokken. Een gele kaart voor Gimenez, met een schorsing tot gevolg, was het meest opmerkelijke moment van het eerste half uur na rust, want verder dan een goed schot van Quinten Timber kwam Feyenoord in voetballend opzicht niet en AZ speelde helemaal niets klaar.

Kansen voor AZ

Tien minuten voor tijd begon AZ aan te dringen. Ruben van Bommel kreeg een kans en een mogelijkheid, maar eerst wachtte de Limburger te lang met zijn schot en vervolgens was zijn aanname niet perfect genoeg.
Calvin Stengs houdt na Feyenoord-AZ (2-0) benen op de grond: 'Eerst de halve finale en daarna zien we wel'
Vier minuten voor tijd slaagde Feyenoord er wel in om te scoren. Na een prachtige aanval, die niet paste in het beeld van de wedstrijd, tikte Nieuwkoop binnen en gooide het duel in het slot. Een vervelende blessure van Timber, die met een brancard van het veld werd gedragen, zorgde nog wel voor een smetje op deze wedstrijd.
Bart Nieuwkoop is uitzinnig na de 2-0 voor Feyenoord tegen AZ
Bart Nieuwkoop is uitzinnig na de 2-0 voor Feyenoord tegen AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven

Feyenoord - AZ 2-0 (1-0)

44' 1-0 Lutsharel Geertruida
86' 2-0 Bart Nieuwkoop
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (31' Beelen), Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber (90+6' Milambo); Nieuwkoop, Gimenez (78' Ueda), Paixão

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl