FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Wat moeten de andere buitenspelers hiervan vinden?'

Bart Nieuwkoop schreeuwt het uit na de 2-0 voor Feyenoord tegen AZ
Bart Nieuwkoop schreeuwt het uit na de 2-0 voor Feyenoord tegen AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na afloop van de 2-0 bekerzege op AZ zit Feyenoord in de koker voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Verslaggevers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg laten er bij presentator Peter van Drunen geen gras over groeien: Feyenoord hoort het toernooi op haar naam te schrijven. Al was trainer Arne Slot op de persconferentie nog wat voorzichtig met deze conclusie, tot onbegrip van de watchers.
"Of het nu uit of thuis wordt, welk team het ook wordt: Feyenoord is volkomen terecht de favoriet voor de beker", vindt Van Eersel. Hij is van mening dat Slot zich meer had mogen uitspreken over deze rol. "Maar dat was misschien tegen beter weten in. Het zou verfrissend zijn geweest als Slot dit had beaamd."
Feyenoord, NEC en SC Cambuur zijn al zeker van een plekje in de halve finale. Daar komt nog de winnaar van FC Groningen-Fortuna Sittard nog bij. "Feyenoord is aan haar stand verplicht om de beker te winnen", benadrukt Kranenburg. "Als Feyenoord dat niet doet, dan sta je hoe dan ook voor lul. Het is niet gek als mensen daarvan uitgaan. Bovendien, je moet dit als een compliment zien", vult Van Eersel aan.

'Hoe lang moet je Gimenez laten staan?'

De Rotterdammers treden in de volgende ronde wel zonder Santiago Gimenez aan. De Mexicaan pakte tegen AZ zijn tweede gele kaart in het bekertoernooi en mist de halve finale. Naar verwachting staat Ayase Ueda dan bij Feyenoord in de spits.
Ayase Ueda lost Santiago Gimenez bij Feyenoord af tijdens het bekerduel met AZ
Ayase Ueda lost Santiago Gimenez bij Feyenoord af tijdens het bekerduel met AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De Feyenoordwatcher haalt aan dat Ueda bij Feyenoord weinig gelegenheid krijgt om zich in wedstrijden te tonen, omdat Gimenez het lang goed heeft gedaan. Sinds zijn overstap van Cercle Brugge moet de Japanse aanvaller het voornamelijk met korte invalbeurten doen. "Laat Ueda eerst maar eens vijf wedstrijden starten", motiveert Van Eersel. "Dan heeft hij een eerlijke kans gehad en kun je de balans opmaken."
Kranenburg vraagt zich af hoe lang Gimenez in de spits moet blijven staan, aangezien de Mexicaan momenteel niet in vorm is. Hij vergelijkt de spitsendiscussie van nu met die uit het vorige seizoen, waarin Danilo ten koste van Gimenez zijn basisplaats kwijtraakte. "Maar er is één verschil", merkt Van Eersel op. "Gimenez viel in en scoorde. Toen het bij Danilo even iets minder liep, kon je er niet meer omheen."

'Dan liggen de verhoudingen scheef'

Ook tegen AZ koos Slot ervoor om Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten op te stellen. Dat wierp haar vruchten af, want hij had met zijn doelpunt een belangrijk aandeel in de bekerzege op de Alkmaarders. De mannen van Podcast Feyenoord vinden dat Nieuwkoop woensdagavond hard werkte, maar kraken ook een kritische noot.
Van Eersel zegt dat er kritisch naar de buitenspelers van Feyenoord wordt gekeken. Zo is men streng op Alireza Jahanbakhsh, terwijl hij volgens Van Eersel aardige cijfers overlegt. "Als we nu over Nieuwkoop gaan zeggen dat dit voldoende is, dan liggen de verhoudingen scheef."
Feyenoorder Bart Nieuwkoop tackelt op de bal in duel met David Møller Wolfe van AZ
Feyenoorder Bart Nieuwkoop tackelt op de bal in duel met David Møller Wolfe van AZ © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Een paar dingen houdt Kranenburg weer bezig: "Wat moeten de andere buitenspelers ervan vinden dat Nieuwkoop telkens op deze plek wordt gezet? En krijgt Nieuwkoop wel dezelfde opdracht mee als de andere flankspelers van Feyenoord?"
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl