112-NIEUWS

Overval gepleegd in supermarkt | Bewoner komt met de schrik vrij bij explosie

De supermarkt aan de Mesdaglaan in Maassluis die werd overvallen
De supermarkt aan de Mesdaglaan in Maassluis die werd overvallen © MediaTV - Jay Koek
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 8 februari.

Bewoner komt met de schrik vrij bij explosie

Een explosie heeft in de nacht van maandag 29 januari op dinsdag 30 januari de voordeur van een huis verwoest. De ontploffing gebeurde aan de Juliana van Stolberglaan in Rozenburg. Niemand raakte hierbij gewond.
De schade bij de woning aan de Juliana van Stolberglaan in Rozenburg
De schade bij de woning aan de Juliana van Stolberglaan in Rozenburg © Politie
De knal was rond 03:30 uur. De politie meldt dat iemand later die ochtend zag dat de voordeur van de woning bleek vernield. De bewoner van het huis was op het moment van de explosie niet thuis. De explosie werd later pas gemeld bij de politie.

Overval gepleegd in supermarkt

In Maassluis is rond 19:00 uur een overval geweest op een supermarkt aan de Mesdaglaan. Twee personen hebben daarbij personeel met een mes bedreigd. Bij de overval is niemand gewond geraakt.
De overvallers zijn er met buit vandoor gegaan. Volgens omstanders pleegden tieners, een jongen en een meisje, de overval. De supermarkt aan de Mesdaglaan in Maassluis is sinds de overval dicht.

Politie pakt vier personen op in drugsonderzoek

Bij een grootschalig drugsonderzoek heeft de politie in Rotterdam vorige week vier personen aangehouden. Zij liepen bij een blaas- en drugstest tegen de lamp. De politie pakte deze mensen op bij een voertuigencontrole.
Drie personen zijn opgepakt vanwege het bezit van drugs en één persoon toonde een vals rijbewijs. De opbrengst was uiteindelijk twee kilo vermoedelijke harddrugs, vijf kilo heroïne en 100 gram hasjies.
De vier personen werden opgepakt in het kader van zogeheten Etoile-acties
De vier personen werden opgepakt in het kader van zogeheten Etoile-acties © Politie
Het drugsonderzoek heet Etoile. Hierbij werken de Benelux en Frankrijk samen in het bestrijden van drugstransporten in de grensregio’s. Ook in Hazeldonk werd er gecontroleerd.

Auto brandt uit in Beneluxtunnel

Een auto is donderdagmiddag in de Beneluxtunnel in brand gevlogen. De bestuurder heeft het voertuig aan het einde van de tunnel aan de kant gekregen. Er is hierbij niemand gewond geraakt.
De automobilist kon de brandende auto zelf aan de kant zetten bij de Beneluxtunnel
De automobilist kon de brandende auto zelf aan de kant zetten bij de Beneluxtunnel © FlashphotoNL
De brand vond plaats op de A4. Het gebeurde op de weg van Hoogvliet richting Schiedam/Vlaardingen. Het verkeer kon daarom een tijdje niet door deze tunnelbuis.

Explosie bij leegstaand gebouw

Bij een leegstaand gebouw in Rotterdam-Charlois is een explosie geweest. Dat gebeurde woensdagavond rond 22:15 uur in de Huismanstraat.
Politie ter plaatse bij het leegstaande gebouw aan de Huismanstraat.
Politie ter plaatse bij het leegstaande gebouw aan de Huismanstraat. © JBMedia
Door de explosie raakte een deur beschadigd. Niemand is gewond geraakt. Voor zover bekend heeft de politie nog niemand aangehouden. Het onderzoek is in volle gang.
Een halfuur eerder ging er ook een explosief af woensdagavond. Dat gebeurde aan de Couperuslaan in Bergschenhoek.

Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving 74-jarige man

De politie zoekt naar getuigen van een gewelddadige beroving op het Vredenoordplein in Rotterdam-Kralingen. Woensdag liet de politie weten dat een 74-jarige man door twee jonge mannen is beroofd eind januari. Dat gebeurde ter hoogte van een middelbare school.
De twee mannen hebben het slachtoffer achtergelaten met ernstige verwondingen. Door het geweld heeft het slachtoffer vier dagen in het ziekenhuis gelegen. Ook moet hij nog lang revalideren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl