nieuws

Amateurwedstrijd loopt uit op vechtpartij

ROTTERDAM - Een voetbalwedstrijd tussen de teams van RVVH 8 en VV Rhoon 5 is zaterdagmiddag uitgelopen op een massale vechtpartij. Die vond plaats op het terrein van RVVH in Ridderkerk. De wedstrijd werd gestaakt bij een 2-2 tussenstand.
Na ongeveer tien minuten in de tweede helft was een overtreding van een speler van VV Rhoon de aanleiding. De man die de overtreding maakte raakte geblesseerd en bleef op de grond liggen. Een boze tegenstander trapte hem vervolgens hard op één van z'n enkels, waarna ook de overige spelers met elkaar begonnen te vechten.

Aanhoudingen

Eén speler van VV Rhoon, een 24-jarige Rotterdammer, is met verwondingen opgenomen in een ziekenhuis, een ander kon na behandeling aan z'n verwondingen naar huis. Twee spelers van RVVH zijn aangehouden.

Dreigende sfeer

Volgens betrokken spelers van VV Rhoon was de sfeer op het veld de hele wedstrijd al dreigend. "Wij speelden het betere voetbal. RVVH kon daar alleen maar vechtvoetbal tegenover stellen, uiteindelijk dus ook letterlijk," aldus een speler van Rhoon 5. "Je hebt altijd wel één team in de competitie waar het zo is," zo vertelt een ander, "maar dit was wel heel erg."
Voor een deel van de spelers van het vijfde elftal is de lol in het voetbal er wel af. "We spelen in de achtste klasse, dat is zo laag dat onze uitslagen ongeveer uit de krant vallen. Het gaat helemaal nergens over."

'Triest'

Interim-voorzitter Mario Papavoine van de Ridderkerkse club noemt de gebeurtenis "triest". "We zijn druk bezig met het opzoeken van spelers om hun verhaal te horen en maandagmiddag is er een extra bestuursvergadering waar we over passende maatregelen zullen praten'', aldus Papavoine. Wat de interim-voorzitter betreft wordt het team van RVVH 8 uit de competitie gehaald.

'Eerste keer'

Een 21-jarige speler van RVVH hoopt dat het zover niet hoeft te komen. Hij ontkent niet dat medespelers zich hebben misdragen en betreurt de vechtpartij, waarbij spelers van beide elftallen betrokken waren.
De 21-jarige man laat weten dat het elftal nooit eerder in een dergelijke situatie is geweest en hoopt dat niet het hele team zal worden gestraft. De Ridderkerker laat verder weten maandag contact op te zullen nemen met VV Rhoon om de gewonde speler excuses aan te bieden.