112

Heistelling valt om, man (33) overlijdt na val van ruim 30 meter hoogte uit lift

De omgevallen heistelling.
De omgevallen heistelling. © MediaTV
Een man is donderdagochtend uit de lift van een heistelling gevallen op een industriegebied bij de Waalhaven in Rotterdam. Dat gebeurde toen de heistelling omviel. Hulpdiensten hebben het slachtoffer ter plekke geprobeerd te reanimeren, maar het 33-jarige slachtoffer uit Uitgeest overleefde de val niet.
De man viel naar beneden vanaf een hoogte van 30 à 40 meter, vertelt een woordvoerder van de brandweer. Hij zat in de liftbak die hoog aan de heistelling zat.
Hulpdiensten op het industriegebied bij de Waalhaven.
Hulpdiensten op het industriegebied bij de Waalhaven. © MediaTV
Er werd donderdag gewerkt aan de Albert Plesmanweg. Het gaat om een machine die beton stort in geboorde gaten. Hoe het kan dat de heistelling is omgevallen, is niet duidelijk. Ook is nog niet bekend hoe groot de schade verder is. Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie meldt dat er een strafrechtelijk onderzoek is gestart. "Maar dat gebeurt altijd bij zulke ongelukken", nuanceert de woordvoerder.

Omgevallen heistelling Vlaardingen

In 2020 viel een zelfde soort heistelling om tegen de gevel van een nieuwbouw-appartementencomplex op Katendrecht in Rotterdam. Daarbij vielen geen gewonden, maar de schade aan het woongebouw was groot. De heistelling viel op een geparkeerde auto.
Ook in Vlaardingen is eerder een heistelling omgevallen. Dat gebeurde vier jaar geleden. De heistelling viel op twee huizen, dwars door het dak van een nieuw woningblok aan de Gretha Hofstralaan. De schade was groot, maar niemand raakte gewond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl