nieuws

Optocht tegen racisme in centrum Rotterdam

2010-optocht0001.cropresize.tmp.jpg
2010-optocht0001.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Volgens de organisatie hebben een paar honderd mensen zondagmiddag meegelopen in de Eenheid is Kracht optocht tegen racisme in het centrum van Rotterdam. Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liep mee.
De optocht was onderdeel van een festival op het Schouwburgplein dat in het teken stond van de Internationale VN dag tegen racisme en discriminatie. De VN riepen deze dag uit tot antiracismedag, nadat de politie in 1960 het vuur opende op demonstranten in een vreedzaam protest tegen rassendiscriminatie in Zuid-Afrika. Daarbij vielen 69 doden.
Met het festival wilden verschillende organisaties zoals de politie Rotterdam-Rijnmond, HipHopHuis, het COC, Radar en de Rotterdamse Jongerenraad laten zien dat Rotterdam een kleurrijke stad is.
Op het festival waren vanaf één uur ’s middags optredens te zien van Groovekings, Ntjamrosie, Pam Feather en Cache Deluxe. Verder was er een informatiemarkt, een voetbaltoernooi en gaf rapper Winne workshops. Voorafgaand aan de optocht hield burgemeester Aboutaleb een toespraak op het Schouwburgplein. Hij riep iedereen op om open te staan voor andere culturen.
Foto's: Karina Bogaerds