Weer douaniers in haven verdacht van corruptie

Rijksrecherche en FIOD doen onderzoek naar drie douaniers in het Rotterdamse havengebied wegens onder meer witwassen. Zij kwamen in beeld door opvallende contante opnamen en stortingen op de bankrekeningen van verdachten.

"Er werden zodanig grote bedragen op rekeningen gestort en er ook weer vanaf gehaald, dat dat eigenlijk helemaal niet te rijmen viel met legale inkomsten", zegt een woordvoerder van het OM tegen de NOS. "Dat betekent dat we het vermoeden hebben dat het geld afkomstig is van strafbare feiten, dus dat het crimineel geld is."

De douaniers van 31, 34 en 37 jaar zijn afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam.

Ze zijn niet opgepakt, maar invallen bij de verdachten thuis en in een bedrijfspand leverden 155 duizend euro aan contant geld, sieraden en dure horloges op. Verder werden twee kluizen doorzocht. Op het geld, rekeningen en goederen is beslag gelegd. Mobiele telefoons zijn ook in beslag genomen.

De afgelopen jaren had de douane in de Rotterdamse haven ook al te maken met corrupte douaniers. Gerrit G. werd veroordeeld tot veertien jaar cel, de zaak tegen de verdachte douanier Gertie V. begint dinsdag in Rotterdam.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdamse haven douane
Deel dit artikel: