EXPLOSIE ROTTERDAM

Burgemeester Aboutaleb bezoekt de plek van explosie

Aboutaleb bezoekt Schammenkamp
Aboutaleb bezoekt Schammenkamp © Rijnmond en MediaTV
Burgemeester Ahmed Aboutaleb brengt vanmiddag een bezoek aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk. Daar was op 29 januari een explosie, vermoedelijk vanwege een drugslab. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en werden zeven panden compleet verwoest.
De Rotterdamse burgemeester wordt rondgeleid en spreekt met betrokkenen.
De afgelopen dagen was er veel kritiek op Aboutaleb omdat hij onzichtbaar zou zijn. Zo nam Yasmina, de nicht van de 22-jarige Ilyas die de explosie niet overleefde, het Aboutaleb kwalijk dat hij geen contact met de nabestaanden had opgenomen. “Dat is heel erg jammer van onze burgemeester. Er is geen steun, hij heeft überhaupt geen berichtje gestuurd of een belletje gepleegd.”
Op de kritiek dat burgemeester Aboutaleb geen contact met de familie van de vermisten heeft opgenomen, wil vervangend burgemeester Simons niet echt ingaan. “Onze burgemeester is in Zuid-Amerika. Ik ben de locoburgemeester, dat is alles wat ik erover kan zeggen.”
Ook al was Aboutaleb op dat moment op werkbezoek in Colombia, volgens de nabestaanden had de burgemeester minstens kunnen bellen.

Stel je vraag aan Aboutaleb

Vanavond is burgemeester Aboutaleb live te gast bij TV Rijnmond. Vanaf 18:15 uur wordt hij geïnterviewd door presentator Ruud de Boer. En ook jij kan je vraag aan de burgemeester stellen. Stuur hiervoor een mail naar ingesprekmet@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl