112-NIEUWS

Grote waterlekkage in havengebied | Twee nieuwe aanhoudingen voor ontvoering in Schiedam

Hulpdiensten aan het werk
Hulpdiensten aan het werk © Bureau Rijnmond
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van vrijdag 9 februari.

Grote lekkage bij haven Rotterdam

Aan de Vondelingenweg in de haven van Rotterdam is in de middag een grote waterlekkage ontstaan. Over een gebied van enkele kilometers ligt er water langs het spoor en op het bedrijventerrein van Shell. Het lek zou zijn ontstaan in een koelwaterleiding met een diameter van ruim een meter. Het spoor dat naast de weg ligt is afgesloten. De Vondelingenweg is afgesloten voor vrachtverkeer.
Hulpdiensten meldden later op de avond dat het vrachtverkeer rond 21:00 's avonds weer over de Vondelingenweg kan rijden. De kleine hoeveelheid water die nog uit het gat komt, wordt gemonitord. Shell en het Havenbedrijf handelen de zaak verder af.
Hulpverleners pompen het water weg | Foto:
Hulpverleners pompen het water weg

Twee nieuwe aanhoudingen ontvoering Schiedam

De politie heeft de afgelopen tijd twee nieuwe aanhoudingen verricht voor een ontvoering in Schiedam op maandag 18 december. Het gaat om een 31-jarige Schiedammer en een 30-jarige man uit Klaaswaal. De man uit Schiedam zit nog vast, die uit Klaaswaal is vrijgelaten, maar nog wel verdachte.
Maandag 18 december rond 17:30 uur werd een man uit Maassluis ontvoerd vanuit een parkeergarage in Schiedam. Er werd direct een onderzoek gestart. Pas twee dagen na de ontvoering, werd het slachtoffer door handhavers aangetroffen in de gemeente Haarlemmermeer. Het slachtoffer maakte het naar omstandigheden goed.
Bron: Politie  | Foto:
Bron: Politie

Man opgepakt op markt Schiedam met vervalste 100 eurobiljetten

Op de markt in Schiedam is onlangs een man opgepakt die met nagemaakte 100 eurobiljetten betaalde. Een oplettende ondernemer merkte het biljet op, waarna de politie werd ingeschakeld. Die pakte de man later op de dag op. Bij aanhouding bleek de man meerdere nepbiljetten bij zich te hebben.
De spullen die de man met het nepgeld had gekocht, zijn teruggebracht naar de ondernemer en de biljetten zijn vernietigd. Wat de straf voor de man zal zijn, is nog niet bekend.
Bron: Politie Schiedam | Foto:
Bron: Politie Schiedam
De brandweer is bezig met het water wegpompen. Om de grote hoeveelheid water weg te krijgen worden extra pompen ingezet. Hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Brandweerwagen rijdt zich vast

Een brandweerwagen is vast komen te zitten in grond bij het lek aan de Vondelingweg. De berm was zacht geworden waardoor het voertuig steeds verder wegzakte. Het lukte de bestuurder niet om zelfstandig los te komen. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het voertuig los te trekken.
Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het voertuig weer los te trekken.
Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het voertuig weer los te trekken. © Flashphoto

Hond overleden bij woningbrand, hamster overleeft

Bij brand in een woning aan de Wingerdlaan in Schiedam is een hond overleden. De hele woning stond blauw op het moment dat de brandweer aankwam. De bewoners waren zelf op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.
Direct na het betreden van de woning vond de brandweer de hond. Het dier werd naar buiten gebracht en voorzien van zuurstof, maar het mocht helaas niet baten. Door de grote rookontwikkeling in de woning was de hond inmiddels overleden. Ook bracht de brandweer een hamster in een hok naar buiten. Die overleefde de brand wel. De dierenambulance heeft de zorg voor de hamster tijdelijk overgenomen.
Overleden hond woningbrand
Overleden hond woningbrand © Flashphoto

Invallen zoektocht vermiste 71-jarige Rotterdammer

Donderdagavond is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam is ontvoerd. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Helaas is de man bij de zoekingen niet terug gevonden.
Getuigen zagen rond half 8 's avonds hoe drie mannen de Rotterdammer in een bus trokken en meenamen. Voor de ontvoering is op dinsdag 30 januari een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden.
Het slachtoffer was op het moment van de ontvoering op weg naar huis van de moskee, een wandeling van 100 meter. Eerder meldde De Telegraaf dat de vermiste man een hulp-imam is.

Mes, drugs, scooter en e-step in beslag genomen bij verkeerscontrole

Bij een grote verkeerscontrole in Sliedrecht zijn donderdag tientallen boetes uitgedeeld. De meeste mensen werden op de bon geslingerd vanwege het fietsen zonder licht, al waren er ook talloze andere overtredingen.
Zo reden vier mensen met hun mobiele telefoon in de hand, konden twee mensen hun rijbewijs niet laten zien en reden er auto’s rond met een defect dimlicht, remlicht of achterlicht.
Tijdens de controle nam de politie ook softdrugs, een mes, een scooter en een elektrische step (e-step) in beslag. Ook is iemand betrapt op het rijden onder invloed van drugs.
Een flitsauto die duizend voertuigen zag passeren op de Rivierdijk en op de Rembrandtlaan, leverde slechts één boete op.
"Gezien bovenstaande zal er in de toekomst zeker weer een dergelijke controle plaats gaan vinden", schrijft de politie op Instagram. "Hopelijk dan wel op een droge dag, want deze controle was vooral heel erg nat voor alle deelnemers."

Drie mensen op heterdaad betrapt bij inbraak

Op de Weide in Gorinchem zijn drie mensen aangehouden voor het inbreken bij een bedrijfspand. De politie kon twee verdachten meteen aanhouden en de derde zagen agenten via een andere deur weggaan. Verderop kon deze persoon worden aangehouden. "Zijn tas die hij nog probeerde weg te moffelen, vonden we ook", schrijft de politie op Instagram.
De drie hebben de nacht gespendeerd in het cellencomplex, waarna de recherche e zaak verder afhandelt.

Poging om auto in brand te steken, bumper ligt in achterbak

In Maassluis heeft iemand geprobeerd om een auto in brand te steken. Volgens ooggetuigen op de Constantijn Huygensstraat zou dat gebeurd zijn met een vuurwerkbom. Die zou zijn vastgemaakt aan een flesje met een brandbare vloeistof. De auto raakte zwaar beschadigd, maar vloog uiteindelijk niet in brand. Wel is de bumper van de auto gekomen en deze ligt nu in de achterbak. De politie is een onderzoek begonnen.
Auto met bumper in achterbak Maassluis
Auto met bumper in achterbak Maassluis © 112Maasmedia

Horrorbocht A20 eist nieuw slachtoffer

Op de A20 in de bocht naar de A4 (Beneluxtunnel) is voor de vijfde keer dit jaar een auto tegen de vangrail gebotst. De bestuurder vloog uit de bocht en raakte daarbij de rechter vangrail. Daardoor heeft het voertuig flinke schade opgelopen en is de snelweg bezaaid met onderdelen van de auto.
De automobilist is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een berger heeft de gehavende auto weggetakeld.
[article:1759447:Je gelooft het niet: vier auto's vliegen in paar dagen tijd uit dezelfde bocht">

Vrouw ligt in woning tussen dode muizen en afval

In Schiedam heeft de politie een vrouw in haar woning aangetroffen die tussen de dode muizen en het afval lag. Dat meldt de politie op Instagram. Ze is overgedragen aan de zorg. De politie meldt verder dat de vrouw alle hulp afwijst, waardoor het lastig is om haar te helpen.
Screenshot van Instagramstory politie Schiedam
Screenshot van Instagramstory politie Schiedam © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl