112

Hoge beloning voor gouden tip in ontvoering 71-jarige Rotterdammer

Politie
Politie © Rick Huijzer
Justitie looft 20.000 euro beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de verblijfplaats van een ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. De man werd op donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam ontvoerd toen hij van de moskee naar huis liep. Het vermoeden is dat de aanleiding voor de ontvoering een crimineel conflict is.
Getuigen zagen hoe twee mannen om half acht 's avonds de oudere man in een bus trokken en daarna snel wegreden. Een derde dader bestuurde het busje. Daarna reed het zwarte voertuig met twee oranje strepen richting de Mathenesserweg. De politie heeft de vervalste kentekenplaten van het busje kunnen achterhalen. Rond 20:00 uur is de auto voor het laatst gesignaleerd op de Haringvlietbrug. Daarna ontbreekt ieder spoor.

Aanhouding

Op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering is een 45-jarige man in Zwolle aangehouden. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten.

Twee invallen

In de zoektocht naar de man is de politie donderdagavond 8 februari een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen. Zes dagen eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. De man is bij de doorzoekingen niet gevonden.
Het vermoeden is dat de aanleiding voor de ontvoering een crimineel conflict is. Volgens de Telegraaf zou het gaan om een (mislukte) drugsdeal van de zoon van de ontvoerde man. De politie is een groot onderzoek gestart.
Update: de man is sinds zaterdag 11 februari weer terecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl