Feyenoord met 3-1 onderuit op bezoek bij PEC Zwolle

Feyenoord heeft de competitie zaterdagavond hervat met een 3-1 nederlaag tegen PEC Zwolle. Bij rust hielden de Zwollenaren en de Rotterdammers elkaar in evenwicht. In de tweede helft maakt PEC het verschil.

VAR

In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig uitgespeelde kansen. De eerste kans van Feyenoord kwam op naam van Steven Berghuis. Zijn inzet werd gekraakt door doelman Mickey van der Hart, waarna Kenneth Paal de bal nog voor de doellijn wegtrapte. In de drieëntwintigste minuut leek PEC Zwolle een penalty te verdienen. Pol van Boekel floot voor een overtreding van Justin Bijlow op de doorgebroken Vito van Crooy. Op advies van de VAR trok Van Boekel de beslissing, tot woede van de Zwollenaren, terug.

Parel van Van Persie

Vijf minuten was wel raak voor PEC Zwolle. Een vrije trap van Younes Namli werd bij de eerste paal door Bram van Polen in de verre hoek gekopt voor de 1-0. Lang kon konden de blauw-witten niet genieten van de voorsprong. Het offensief dat Feyenoord startte, betaalde zich snel uit. Jeremiah St. Juste werd op de rand van het zestienmetergebied tegen het kunstgras gewerkt. Robin van Persie schoot de toegekende vrije trap buiten het bereik van Van der Hart prachtig binnen: 1-1.

Onder druk

In de tweede helft kwam kreeg PEC de betere kansen. Vito van Crooij profiteerde van een slippertje in de Rotterdamse verdediging. Bij die tegengoal raakte Feyenoord-keeper Justin Bijlow geblesseerd. Hij werd vervangen door Kenneth Vermeer. Een kwartier voor tijd viel het doek voor Feyenoord. Younes Namli pikte een doorgekopte bal op en schot de 3-1 onberispelijk achter Vermeer.

Wederom de VAR

In het slot van de wedstrijd viel ook Jan-Arie van der Heijden geblesseerd uit. Eric Botteghin was zijn vervanger. Kort daarna leek Feyenoord nog terug te komen. St. Juste schoot hard raak, maar bij nadere inspectie van de VAR bleek dat Toornstra hinderlijk buitenspel stond, waardoor de goal werd geannuleerd.

Scoreverloop:

30' Bram van Polen 1-0

34' Robin van Persie 1-1

56' Vito van Crooij 2-1

76' Younes Namli 3-1