CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 10 februari Dippen in de Kralingse Plas

Dippen in de koude Kralingse Plas
Dippen in de koude Kralingse Plas © Rijnmond
Neem zaterdag vanaf 08:00 uur een frisse duik in de Kralingse Plas met Chris Natuurlijk, proef een hartverwarmend soepje, reis mee naar de Alpen, volg de zoektocht van drie biologische boeren en leer meer over een plant met een draak in zijn naam.
Tien kookt een hartverwarmend vegetarisch soepje voor de “dippers” van de Kralingse Plas, Rotterdammers die – weer of geen weer – in de koude plas duiken en er weer uit. In Chris Natuurlijk vertellen de zwemmers over de heilzame werking van het koude water. Als ze even later druipend en bibberend op de kant aankomen, staat Tien klaar met haar krachtige bouillon van knolselderij. Lekker met zuurdesemcroutons, truffelolie en bieslook. Het soepje is geïnspireerd op een hartige thee uit Tibet, warm en zoutig en het recept vind je op Tienkookt.
Een paar minuten in het koude water van de Kralingse Plas kan wonderen doen.
Een paar minuten in het koude water van de Kralingse Plas kan wonderen doen. © Rijnmond

De queeste

Bij een queeste denk je misschien aan de avonturen van de reisgenoten uit The Lord of the Rings of aan de Griekse mythe van Odysseus en zijn jarenlange zoektocht naar huis. Maar De Queeste waarover je in Chris Natuurlijk hoort, is een film over drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw uit onze regio en hun zoektocht naar hoe het anders kan in de landbouw. De documentaire van Kees van Berchum en Bert den Boer gaat donderdag 15 februari in première in Dordrecht.
Filmmakers Kees van Berchum (l) , Bert den Boer(midden) en boer Mees Visser (r) bij Landzicht in Strijen
Filmmakers Kees van Berchum (l) , Bert den Boer(midden) en boer Mees Visser (r) bij Landzicht in Strijen © Rijnmond

Een plant met een draak in zijn naam

Op zaterdag 10 februari begint het Chinese Jaar van de Draak. In De Plant van de Maand vertelt botanicus Melitta van Bracht meer over een plant met een draak in zijn naam, de Drakenbloedboom.
Drakenbloedboom op Tenerife
Drakenbloedboom op Tenerife © Wikimedia Commons

Groener en frisser

Volgens reisjournalist Bas van Oort is de lucht in de Alpen frisser en het groen groener. In zijn boek Achter de bergen, brengt hij in 17 reisverhalen over tradities, bergcultuur en natuur een ode aan deze legendarische bergketen in Europa. Zaterdagmiddag is hij te gast op de Reismarkt in boekhandel Donner in Rotterdam en zaterdagochtend vertelt Bas in Chris Natuurlijk over zijn boek.
In de Alpen is de lucht frisser en het groen groener.
In de Alpen is de lucht frisser en het groen groener. © Pixabay

Zaterdag 10 februari van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl