Capellenaar Ronnie Flex wint Popprijs 2018

Voor de tweede keer heeft rapper Ronnie Flex de Popprijs in de wacht gesleept. In de wereld van de hiphop staat de 26-jarige Capellenaar volgens de jury op eenzame hoogte.

De onderscheiding werd zaterdagavond uitgereikt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. "In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen'', zei de jury.

Ronnie Flex kreeg ook de handen op elkaar voor zijn keuze om niet voor de gemakkelijke weg te gaan. Zo brengt hij op het podium heel nadrukkelijk een volledige liveshow, compleet met band. "Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen', jubelde de jury.

Ronnie Flex, echte naam: Ronell Langston Plasschaert is, won de Popprijs in 2015 ook al, toen als onderdeel van het hiphopcollectief New Wave. "De grote belofte die Ronnie Flex drie jaar geleden in New Wave nog was heeft alles ingelost en iedere verwachting ruimschoots overtroffen", vond de jury. "Als eerste Nederlandse popartiest wordt Ronnie Flex daarom nog een keer beloond."

De Popprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De winnaar krijgt een geldbedrag van 10.duizend eruro en een beeld van Theo Mackaay.

Vorig jaar ging de prijs naar Kensington. Eerdere winnaars waren onder anderen Dj Martin Garrix, The Common Linnets, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig.

Deel dit artikel: