WILLEMSKANTINE2024

Officiële filmpremière Willems Kantine in bioscoop LantarenVenster direct uitverkocht

Cowboy Jos is inmiddels 72 jaar
Cowboy Jos is inmiddels 72 jaar © Rijnmond
Willems Kantine is terug bij Rijnmond. Bijna twintig jaar geleden maakte Roy Dames een succesvolle docusoap rondom het bekende havencafé, dat op het punt stond om gesloopt te worden. De serie is binnenkort te zien op TV Rijnmond met de hoofdrolspelers van toen en krijgt een feestelijke première in de bioscoop. Binnen enkele uren raakte die bijzondere screening al uitverkocht.
In café Willems Kantine kwamen meer dan vijftig jaar jong en oud, rijk en arm voor een warme hap, een goed glas bier en een luisterend oor. In 2007 werd het gebouw aan de Vierhavenstraat in Rotterdam gesloopt om plaats te maken voor een moderne winkelboulevard. In overleg met de gemeente startte een zoektocht naar een nieuwe locatie, maar die werd niet gevonden.
Cowboy Jos in zijn favoriete kroeg
Cowboy Jos in zijn favoriete kroeg © Willems Kantine

Regelrechte culthit

Roy Dames volgde rond die periode twee jaar lang het wel en wee van de eigenaren, het personeel en de bezoekers van Willems Kantine. De serie werd een regelrechte culthit, vooral door de verschijning van stamgast Cowboy Jos. Een vrijgevochten Rotterdammer met steevast ambitieuze zakelijke plannen, maar nog grotere financiële problemen. De uitspraak 'Vijf euro? Op je muil, gauw!’ werd een begrip in Rotterdam en omstreken.
Bijna twintig jaar later presenteert Rijnmond een nieuwe driedelige serie rondom de hoofdrolspelers van toen. Een vijf jaar durend verblijf in de nachtopvang en twee tia’s hebben de inmiddels 72-jarige Jos nog altijd niet klein gekregen, zien we in de nieuwe serie. Ook komen andere bekende hoofdrolspelers zoals Ben, Jolanda, Thera, Geert en Tonny uitgebreid aan het woord.
Personeel van Willems Kantine op de plek waar het café ooit stond
Personeel van Willems Kantine op de plek waar het café ooit stond © Rijnmond

Première direct uitverkocht

Op maandag 4 maart krijgt Willems Kantine - Toen en Nu een feestelijke première in LantarenVenster, vergezeld door de makers Roy Dames en Sven Jacobs en enkele hoofdrolspelers. Na de aankondiging op dinsdagochtend vlogen de kaarten direct de deur uit, waardoor de zaal al binnen een paar uur uitverkocht raakte.
Gelukkig is er goed nieuws voor de mensen die geen kaartje konden bemachtigen. Het drieluik is op 12, 19 en 26 maart ook te zien op TV Rijnmond en daarna via de website en app. Herhalingen van de oude serie zijn momenteel iedere dinsdag al te zien bij de regionale omroep en online terug te kijken.
Trailer van Willems Kantine - Toen en nu

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl