WEERBERICHT

Het weer van vandaag: lange tijd droog en zeer zacht

De weerkaart van zaterdag 10 februari
De weerkaart van zaterdag 10 februari © Rijnmond
Vandaag hebben we te maken met veel bewolking, maar blijft het overdags wel lange tijd droog. Vooral vanochtend is daarbij soms ook de zon even te zien.
Vanmiddag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe en krijgt de eventuele zon het steeds lastiger. Toch valt de eerste regen pas aan het einde van de middag of vanavond. Verder is het ook uitermate zacht voor de tijd van het jaar met vanmiddag maxima die oplopen naar ongeveer 12 graden. Daarbij is het rustig weer met weinig wind en is het prima weer voor buitenactiviteiten.
Vanavond en vannacht zijn er in de hele regio perioden met regen. Later in de nacht wordt het vanuit het zuiden vaker droog. Door alle bewolking koelt het nauwelijks af tot een graad of 9 en staat er boven land weinig wind.
Morgenochtend is het op de meeste plaatsen droog maar hangt er wel veel bewolking boven de regio. In de middag neemt de kans op een aantal buien toe en zal de paraplu soms weer nodig zijn. Als je mazzel hebt kun je de zon soms even zien. Het is opnieuw zacht met maxima tussen 10 en 11 graden en draait de matige zuidwestenwind later op de dag naar het westen en neemt aan zee toe tot vrij krachtig.

VOORUITZICHTEN:

Ook de komende dagen blijft het zacht met maxima vaak rond of boven de 10 graden. Op donderdag kan het plaatselijk zelfs 14 graden worden. Daarbij is er weinig ruimte voor de zon en valt er soms wat regen of een aantal buien.

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT:

Tussen 11 en 20 februari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,1 graden en de minimumtemperatuur 0,7 graden. Er valt gemiddeld 19,4 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl