112-NIEUWS

Drie uithalers klemgereden in Waalhaven | Kogelgaten in ruit beautysalon in centrum Rotterdam

Aanhouding van de uithalers
Aanhouding van de uithalers © JB Media
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws in de regio Rijnmond van 10 februari en de avond daarvoor.

Drie uithalers klemgereden in Waalhaven

De politie en douane hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag drie uithalers klemgereden in de Rotterdamse Waalhaven. Het gaat om een 18-jarige man uit Dordrecht, een 24-jarige man uit Ridderkerk en een 27-jarige man waarvan zijn woonplaats onbekend is.
In de auto waarin de verdachten zaten werd werkkleding aangetroffen dat gebruikt wordt door havenarbeiders. Het lijkt erop dat het drietal zich voor wilde doen als havenpersoneel.

Meerdere kogelgaten in ruit beautysalon

Op het Weena-Zuid in Rotterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een beautysalon beschoten. In de ruit van de salon trof de politie drie kogelgaten aan. De beschieting was even voor 04:00 uur.
Vooralsnog is niemand aangehouden. Agenten hebben op straat geen kogelhulzen gevonden. Volgens de politie hebben getuigen na het incident een verdachte zien wegrennen. Hij zou zijn gevlucht via de Karel Doormanstraat.
In de ruit van de salon zitten meerdere kogelgaten.
In de ruit van de salon zitten meerdere kogelgaten. © MediaTV

Man met messen aangehouden in centrum Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag een man met meerdere messen aangehouden. De politie kwam naar het centrum vanwege een vechtpartij. Naar aanleiding daarvan zijn mensen gecontroleerd.
Bij een van hen werden meerdere grote messen gevonden. Hij is daarop aangehouden.

Politie pakt minderjarige op voor gewapende overval in Maassluis

Een minderjarige jongen uit Leidschendam is door de politie aangehouden voor een gewapende overval op een supermarkt in Maasluis. De winkel aan de Mesdaglaan werd donderdagavond overvallen. Twee overvallers bedreigden daarbij het personeel met een mes. Er raakte niemand gewond. Na de overval gingen agenten op zoek naar twee overvallers: een jongen en een meisje.

Tramverkeer Westzeedijk Rotterdam moet omrijden door vuilniswagen met klapband

Op de Westzeedijk in Rotterdam is zaterdagmorgen rond 08:00 uur een vuilniswagen van de weg geraakt. De wagen had een klapband gekregen en daardoor was de bestuurder de macht over het stuur kwijtgeraakt. De wagen ramde een boom, kwam op de trambaan terecht en beschadigde de bovenleiding. Tram 8 kon er niet meer langs.
Het was lastig om de vuilniswagen weg te krijgen door de zachte berm. De RET verwacht dat het nog tot in de middag duurt voordat trams weer normaal over de Westzeedijk kunnen rijden. Ze rijden nu in beide richtingen een aangepaste route. De vuilniswagen wordt met een takelwagen weggehaald.
De vuilniswagen wordt weggetakeld
De vuilniswagen wordt weggetakeld © MediaTV

Man (28) gewond bij steekpartij in Gorinchem

Bij een steekpartij in de Pensionarisstraat in Gorinchem is een 28-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld. Hij was volgens de politie aanspreekbaar.
Aan de steekpartij ging vermoedelijk een ruzie vooraf. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Controle supermarkten: illegale e-sigaretten en slechte hygiëne in slagerij

Een team van de gemeente, de politie en de douane heeft in Vlaardingen vrijdag drie supermarkten gecontroleerd. Geen enkele winkel had de zaken goed op orde. Zo stuitte het team op e-sigaretten met een smaakje. Die mogen sinds begin dit jaar niet meer verkocht worden. In een van de winkels werd sterke drank verkocht, terwijl daar geen vergunning voor was en werkten er mensen zonder contract. Ook de hygiëne op de slagerij-afdeling in een van de winkels liet te wensen over.
Voor de illegale sigaretten en de sterke drank zijn boetes uitgeschreven. Voor de slechte hygiëne zijn waarschuwingen uitgedeeld. De winkels zullen binnenkort opnieuw worden gecontroleerd.

Man (46) gewond bij steekpartij, vrouw (34) opgepakt

In Hardinxveld-Giessendam is een 34-jarige vrouw aangehouden voor een steekpartij in de Prins Bernhardstraat. Daarbij raakte rond 04:00 uur een 46-jarige man gewond. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is door hulpverleners aan zijn verwondingen behandeld. De politie onderzoekt de zaak.

Rotterdammer (18) zegt te zijn beschoten in Rotterdam-Lombardijen

Poliitie-onderzoek in de Dantestraat.
Poliitie-onderzoek in de Dantestraat. © MediaTV
Een 18-jarige Rotterdammer zegt vrijdagavond te zijn beschoten in Rotterdam-Lombardijen. Hij raakte niet gewond. De schietpartij gebeurde volgens hem rond 19:30 uur in de Dantestraat. Het slachtoffer vluchtte naar huis, waar zijn vader de politie belde. De jongen wil geen aangifte doen.
In de Dantestraat werd dezelfde avond ook een autoband lek gestoken.

Man bekogelt tramhaltes met bakstenen en smijt die ook naar reizigers

De politie heeft in Rotterdam-Zuid een man opgepakt voor het slopen van verschillende tramhaltes met bakstenen. Ook reizigers waren niet veilig voor hem. De man is meegenomen naar het politiebureau, laat een wijkagent weten op Instagram.

Barendrechter (41) verongelukt bij Stadskanaal

Bij een verkeersongeluk in de buurt van Stadskanaal is vrijdagavond een 41-jarige man uit Barendrecht om het leven gekomen. Zijn auto klapte op een andere wagen. Ook de andere bestuurder overleefde het ongeluk niet. Het gaat om een 31-jarige man uit de gemeente Stadskanaal. Beide mannen overleden ter plekke. Door de botsing kwam een van de auto's in de sloot terecht.

Vijfde verdachte opgepakt voor schietpartij Geert Grootelaan in Vlaardingen

De politie heeft afgelopen week een vijfde verdachte aangehouden voor de schietpartij aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Het gaat om een 28-jarige Rotterdammer. Hij heeft zich zelf bij de politie gemeld.
Bij de schietpartij, op zondag 7 januari, raakte een 29-jarige man zwaargewond. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Bij de eerdere aanhouding van verdachten, in een huis aan de Geert Grootelaan, stuitte de politie op verdovende middelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl