BOSKOOP

Jonge haan aangetroffen in Rotterdamse hotelkamer: 'Dit nog nooit meegemaakt'

Agent met de jonge gedumpte haan
Agent met de jonge gedumpte haan © Politie
Het hotelpersoneel moest gek op hebben gekeken toen er vrijdag een jonge witte haan werd aangetroffen op een hotelkamer in Rotterdam. Het dier, dat vier tot vijf maanden oud is, werd weggehaald door de politie en is vervolgens opgevangen bij Zwerfkip & Zo in Boskoop. Daar zal de haan verblijven tot er een vaste opvangplek is gevonden.
"Dit hebben wij nog nooit meegemaakt", zegt Trini van den Bos van Zwerfkip & Zo. "Ik snap ook niet dat iemand hem in een hotelkamer dumpt. Dat is natuurlijk geen plek voor een haan."
Mogelijk heeft een hotelmedewerker of gast het dier ook gehoord, vertelt Trini. "Het is een jonge haan, van ongeveer vier tot vijf maanden oud. Dan kraaien ze al. Dat kun je horen in zo'n hotel."

'Heel lief'

De Boskoopse dierenorganisatie vangt bijna uitsluitend gedumpte kippen op. En hoewel de haan nog geen 24 uur is opgevangen bij Trini, ziet ze al wel dat hij heel tam is. "Het is een heel leuk dier en heel lief. We zaten eigenlijk vol, maar we hebben toch plek voor hem gemaakt."
Trini is dan ook blij dat de politie hem kwam brengen. "De dierenambulance rijdt niet uit voor gedumpt pluimvee, dus dat was geen optie. Heel fijn dat de agenten hebben doorgezocht naar een geschikte opvang en het dier ook hebben gebracht."
Het dier werd in een kartonnen doos meegenomen
Het dier werd in een kartonnen doos meegenomen © Politie
Volgens de agent die het dier aantrof, zouden er materialen zoals kaarsen, messen en wierrook zijn gevonden voor een ceremoniële slachting.

Quarantaine

De haan zit een paar dagen alleen, want bij aankomst moet hij eerst een week in quarantaine. "Dat doen we altijd als nieuwe dieren binnenkomen. We zijn ook voorzichtig omdat de vogelgriep nu heerst." Daar komt bij dat Trini niets weet over het verleden van de haan. "Wel ziet hij er gezond en fit uit. Als alles goed gaat kunnen we hem plaatsen bij andere hennen."
De dierenopvang heeft de haan nog geen naam gegeven. Weet jij een leuke naam voor het dier? Laat het dan weten door een mail te sturen naar internet@rijnmond.nl of app via +3197012113165.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl