RHOON

71-jarige ontvoerde man uit Rotterdam weer terecht

Logo politie
Logo politie © Archief
De 71-jarige vermiste man uit Rotterdam die ruim twee weken geleden was ontvoerd is weer terecht. De bejaarde man had zich zaterdagochtend bij de Rhoonse Baan in Rhoon gemeld bij agenten die daar aan het werk waren. De Rotterdammer had geen uiterlijke verwondingen, maar is wel overgebracht naar het ziekenhuis voor een gezondheidscheck.
Agenten waren rond 8.30 uur op de Rhoonse Baan bezig met een melding van een voertuig te water. Zij stonden op het fietspad aan de Rhoonse Baan tussen de rotonde van de Rhoonse Baan en de Nijverheidsweg en de kruising van het viaduct van de Rijsdijk over de Rhoonse Baan.
Tijdens hun werk zagen ze dat er een man op het fietspad in hun richting liep. Hij kwam uit de richting van de Rijsdijk en sprak de agenten aan. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat het ging om de eerder ontvoerde Rotterdammer. Nadat de agenten zijn identiteit controleerden, bleek het inderdaad te gaan om de 71-jarige man uit Rotterdam.

Ontvoerd na moskeebezoek

De zeventiger werd op donderdagavond 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam ontvoerd toen hij van de moskee naar huis liep. Het vermoeden is dat de aanleiding voor de ontvoering een crimineel conflict is. Die dag zagen getuigen hoe twee mannen om 19:30 uur de oudere man in een bus trokken en daarna snel wegreden. Een derde dader bestuurde het busje. Daarna reed het zwarte voertuig met twee oranje strepen richting de Mathenesserweg.
De politie heeft de vervalste kentekenplaten van het busje kunnen achterhalen. Rond 20:00 uur is de auto voor het laatst gesignaleerd op de Haringvlietbrug. Daarna ontbrak ieder spoor.

Een aanhouding

Op 30 januari werd een 45-jarige man in Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering. Enkele dagen later werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten. Er zijn geen andere aanhoudingen gedaan.
In de zoektocht naar de man is op donderdag 8 februari een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen. Zes dagen eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge, maar het slachtoffer werd bij de doorzoekingen niet gevonden.

Gouden tip

Op vrijdag werd een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de verblijfsplaats van de ontvoerde man. De politie meldt dat er enkele tips binnenkwamen over de mogelijke vluchtauto, maar geen bruikbare tips.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl