Israël in FC Rijnmond: 'Feyenoord is een prima slaapmiddel gebleken'

Oud-Feyenoorder Rinus Israël heeft zijn hart nog altijd verpand aan de Rotterdamse volksclub. Daardoor maakt 'IJzeren Rinus' zich zorgen over het spel van Feyenoord.

"Van Bronckhorst is succesvol, heeft veel prijzen gepakt. Hij moet door de voordeur naar buiten," begint Israël met complimenten aan Gio. "Maar de manier van spelen is niet echt aantrekkelijk gebleken. Ik mis een vlotte combinatie. De opbouw van achteruit, dan val je bijna van je stoel als je zit te kijken.

Een van de centrale verdedigers heeft de bal, dan maakt hij een sprintje naar het middenveld, dan geeft 'ie de bal af aan de linksback. De linksback betrekt de keeper er nog eens bij en dan gaat 'ie naar de rechterkant. Het is echt een goed slaapmiddel gebleken."

Mocht het contract met Van Bronckhorst niet verlengd worden: Wie zou het dan moeten doen De naam van Dick Advocaat valt weleens, met naast hem een andere trainer, zoals Dirk Kuijt of Maurice Steijn. "Ik denk dat Advocaat deze optie zeker open houdt, als het voorbij komt. Als er een hele goede, jonge trainer beschikbaar is, dan zou die echter de voorkeur moeten hebben."

Bekijk hierboven heel de uitzending van FC Rijnmond terug. Daar komt de crisis bij Feyenoord langer aan bod. 

 

Deel dit artikel:

Reageren