SCHIETPARTIJ

Twee beschietingen in Rotterdam, waarvan één op een woning

In het raam van de woning is een kogelgat te zien
In het raam van de woning is een kogelgat te zien © MediaTV
In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee beschietingen geweest in Rotterdam. Op de Kerkhoflaan in Crooswijk werd geschoten op een woning. Kort daarna zijn vijf mannen uit Schiedam aangehouden. Eerder op de avond werd er vanuit een auto geschoten op de Vierhavensstraat in Nieuw-Mathenesse.
Rond 02:00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er was geschoten vanuit een auto in de lucht op de Vierhavensstraat. Waar precies op werd geschoten, is niet duidelijk. Agenten hebben op straat hulzen aangetroffen en doen onderzoek. Daarvoor werd tijdelijk de weg afgezet richting het Marconiplein.
Kort erna wist de politie één persoon in een auto aan te houden. Hoe deze persoon betrokken is bij het voorval, wordt nog onderzocht.
Agenten doen onderzoek na de beschieting vanuit een auto
Agenten doen onderzoek na de beschieting vanuit een auto © MediaTV

Mobiele camera

Twee uur later rond de klok van 04:00 uur, werd er geschoten op een woning aan de Kerkhoflaan in Crooswijk. Hierbij raakte niemand gewond. Ook was er niemand in de woning aanwezig.
In het raam van de woning zit een kogelgat en op straat is een patroon aangetroffen. De agenten konden kort na de beschieting een voertuig met vijf inzittenden aanhouden. Er werd ook een vuurwapen in de auto aangetroffen. De vijf mannen komen allemaal uit Schiedam en zijn 19, 20, 21, 23 en 35 jaar oud.
Tegenover de woning stond al een mobiele camera van de politie. Waarom en voor hoelang deze er al stond, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl