112-NIEUWS

Meldsysteem woonzorgcentrum buiten werking door kapotte meterkast | Twee Rotterdammers betrokken bij dodelijk ongeval A4

Hulpverleners van het Rode Kruis helpen bij het woonzorgcentrum.
Hulpverleners van het Rode Kruis helpen bij het woonzorgcentrum. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws in de regio Rijnmond van zondag 11 februari.

Meldsysteem woonzorgcentrum buiten werking door kapotte meterkast

In een woonzorgcentrum in de Alverstraat in Hoogvliet-Rotterdam is zondagochtend wateroverlast in een meterkast ontstaan. De wateroverlast is ontstaan door een verstopt riool op de tweede verdieping van het gebouw. In het zorgcentrum wonen zo'n honderd ouderen met dementie of een lichamelijke beperking.
De meterkast moest gerepareerd worden. De stroom werd gedeeltelijk uitgezet, maar dat had geen effect op de liften en de brandmeldinstallatie. Ondanks de verstopping, konden ook de toiletten nog gewoon worden gebruikt.
Wel was het meldsysteem waarmee bewoners verpleging kunnen oproepen tijdelijk buiten werking. Daarom stonden er op elke verdieping verpleegkundigen en medewerkers van het Rode Kruis om hulp te bieden waar dat nodig is. Rond 17:15 uur was het probleem opgelost: de meterkast functioneert sindsdien weer en ook is de verstopping verholpen.

Twee Rotterdammers betrokken bij dodelijk ongeval A4

Twee auto's zijn rond 03:40 uur zondagmorgen op elkaar geknald bij de A4, ter hoogte van de Weteringbrug. Een van de bestuurders is hierbij om het leven gekomen. Twee inzittenden van de andere auto, een 34-jarige en 24-jarige Rotterdammer, raakten lichtgewond.
De identiteit van de bestuurder is vooralsnog onbekend. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog.

Politie zet bestuurder aan de kant

De Vlaardingse politie heeft onlangs een voertuig aan de kant gezet. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Sterker nog, hij leende de auto van zijn ouders. En die wisten daar niks vanaf.

Drugs en wapen in beslag genomen Goeree-Overflakkee

De politie van Goeree-Overflakkee heeft zaterdag een persoon aangehouden nadat ze een drugspand zijn binnengevallen. In het pand zijn diverse drugs en wapens aangetroffen en in beslag genomen. De afgelopen twee maanden is de politie al zeven panden binnengevallen.

Vrouw (76) gewond na duw van fietser

Zaterdag is een 76-jarige vrouw gewond geraakt in Papendrecht. Zij liep met haar echtgenoot over een voetpad, toen er een fietser op dat pad kwam aangereden. Toen de vrouw de fietser daarop aansprak kreeg ze een duw, waarna ze haar enkel brak door de val.
De fietser is niet gestopt en reed daarna door, meldt de politie Drechtsteden op Instagram. De vrouw is met flink letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is een onderzoek gestart.
De vrouw brak haar enkel na de val
De vrouw brak haar enkel na de val © Politie Drechtsteden

Explosie in Oud-Beijerland

Op de Koninginneweg in Oud-Beijerland is zaterdagavond een harde knal gehoord. Dat meldt de politie.
Bij een woning troffen agenten een gebarsten ruit aan. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl