nieuws

Kaartenactie voor mishandelde jongen in Spijkenisse

Bewoners van de wijk Waterland in Spijkenisse zijn een kaartenactie gestart voor de 15-jarige jongen die afgelopen vrijdag werd mishandeld. "Ik had niet verwacht dat daar zoveel reacties op zouden komen", zegt Sylvia Kats van de Stichting Waterland Spijkenisse.
De jongen, Tommy, werd vrijdag door een groep leeftijdgenoten geschopt en geslagen in een parkje bij het Kikkerveen. Volgens Kats heeft hij een gebroken neus, een gescheurd oor en is hij bont en blauw. De politie pakte maandagavond twee jongens op voor betrokkenheid bij de ernstige mishandeling.
"Je maag draait er van om", zegt Kats. "De wanhoop en machteloosheid die dat ventje moet hebben gehad... 'Kom ik hier nog levend uit?' Dat speelde denk ik heel erg in zijn hoofd."

Hart onder de riem

Op de lokale nieuwssite Spieke.nl werd met afschuw gereageerd op het nieuws en werd al gauw gevraagd naar een adres om Tommy een hart onder de riem te kunnen steken. Kats heeft het adres van de stichting gegeven, waar de kaarten én cadeautjes inmiddels binnenstromen.
"Ik had niet verwacht dat er zoveel reacties op zouden komen. Ik hoop dat het ventje het goed kan verwerken", besluit Kats.