FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Een moeizame wedstrijd voor Ueda en een dikke onvoldoende voor Minteh'

Ayase Ueda stond in de basis tegen Sparta
Ayase Ueda stond in de basis tegen Sparta © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
In Podcast Feyenoord gaat het uiteraard over de Rotterdamse derby die Feyenoord won van Sparta (2-0). Zonder glans, maar ook zonder moeite. "Feyenoord was niet zo krachtig en goed als we ze hebben gezien, maar het was goed genoeg om van een heel erg zwak en armetierig Sparta te winnen", zegt Dennis van Eersel.
Dat zag ook die andere Feyenoordwatcher, Dennis Kranenburg. "Sparta gokte op een snelle omschakeling, maar daar was totaal geen sprake van." Van Eersel: "Veel tegenstanders met deze tactiek gaan er gewoon af. Alleen heeft iedereen wel een vervelende wedstrijd gezien, een van de meest verschrikkelijke derby's in jaren."
Bij Feyenoord stond Yankuba Minteh in de basis, op de rechterflank. Van Eersel was niet onder de indruk van hem. "Een dikke onvoldoende. Ja, hij was de meest dreigende speler, maar het rendement was weer nul komma nul. Geen enkel schot was tussen de palen en geen enkele voorzet kwam bij een ploeggenoot terecht."
Kranenburg: "Het ziet er heel dreigend uit allemaal. Met zijn snelheid, acties en scharen. Maar daarna is het onvoldoende. Als dat beter bij hem was, had hij nu ook bij Newcastle United (de club waar Feyenoord Minteh van huurt, red.) gespeeld."
Van Eersel haakt in: "Maar je ziet wel het potentieel. Hij is ook niet voor niets opgepikt. Minteh is heel talentvol, maar het is niet goed genoeg voor een basisplaats bij Feyenoord. Igor Paixao heeft ook al lange tijd niet het niveau om basisspeler van Feyenoord te zijn."
Yankuba Minteh in duel met Django Warmerdam van Sparta
Yankuba Minteh in duel met Django Warmerdam van Sparta © Yannick Verhoeven/VK Sportphoto
Vanwege de absentie van Santiago Gimenez stond Ayase Ueda in de spits bij Feyenoord. Het werd een moeizame wedstrijd voor de Japanner. "Als je als spits opgesteld staat en Sparta leunt zo achterover, dan is het ook moeilijk als je geen ballen krijgt om gevaarlijk te worden", zegt Kranenburg. Van Eersel vond Ueda onzichtbaar. "Je wilt hem in kansrijke positie krijgen, maar als Minteh en Paixao niet goed zijn, helpt dat ook voor een spits niet."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl