Burgemeester Nissewaard over mishandeling Spijkenisse: 'Speel niet voor eigen rechter'

Burgemeester Govert Veldhuijzen van de gemeente Nissewaard noemt de ernstige mishandeling van afgelopen vrijdag in Spijkenisse, afschuwelijk. "Zo gaan wij niet met elkaar om in deze stad."

De 14-jarige Tommy werd door een groep jongeren ernstig mishandeld in de wijk Waterland in Spijkenisse. Volgens een buurtbewoner liep hij daarbij onder meer een gebroken neus en gescheurd oor op. 

De politie pakte maandagavond twee jongens van 14 en 16 jaar op. Dinsdag volgden nog drie aanhoudingen.

Voetbalvereniging Spijkenisse besloot daarnaast om de jeugdleden die betrokken waren bij het incident, per direct op non-actief te zetten.

De burgemeester heeft nog geen contact gehad met het slachtoffer. "Het is nu nog een zaak die bij de politie ligt", zegt Veldhuijzen. "Zij hebben contact met het slachtoffer en zijn ouders. Uiteraard staan wij ook klaar om dingen te doen."

Op sociale media gaan inmiddels de adresgegevens en personalia van de daders rond. "Ik vind het wel echt zorgelijk dat op sociale media allerlei gegevens worden verspreid, die haast uitnodigen om voor eigen rechter te spelen", zegt de burgemeester. "Ik zou echt dringend willen aanbevelen om dat niet te doen. Haal het van sociale media af en laat deze zaak over aan de politie."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Mishandeling Waterland
Deel dit artikel: