112-NIEUWS

Voetganger zwaargewond na botsing met auto in Maassluis | 1850 klanten in Nieuw-Lekkerland weer stroom

Bij een aanrijding op de P.C. Hooftlaan in Maassluis raakte een voetganger zwaargewond.
Bij een aanrijding op de P.C. Hooftlaan in Maassluis raakte een voetganger zwaargewond. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws in de regio Rijnmond van maandag 12 februari.

Voetganger zwaargewond na botsing met auto in Maassluis

Een voetganger is maandagavond op de P.C. Hooftlaan in Maassluis zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde rond 19:30 uur op of bij een zebrapad. Het slachtoffer is met spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurster, een 29-jarige vrouw uit Maassluis, is aangehouden voor rijden onder invloed en het veroorzaken van een verkeersongeval met ernstig letsel.
De politie doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht.

1850 klanten in Nieuw-Lekkerland weer stroom

1850 klanten in Nieuw-Lekkerland hebben door een middenspanningsstoring maandagavond enkele uren zonder stroom gezeten. De stroomstoring ontstond rond 19:17 uur. Het ging om klanten in postcodegebied 2957-RJ. Even na 21:00 uur meldde Stedin dat de storing was verholpen.

Rotterdammer (71) vermoedelijk vrijgelaten in Rhoon

De 71-jarige ontvoerde Rotterdammer die ruim twee weken vermist is geweest, is zaterdagochtend waarschijnlijk tussen half 8 en 8 uur in Rhoon afgezet op of nabij de Zevenmeet, een zijweg van de Rhoonse Baan. Hij heeft aan meerdere mensen hulp gevraagd en is vervolgens naar politieagenten gelopen die een stuk verderop op de Rhoonse Baan stonden.
De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat het slachtoffer werd afgezet in de buurt van waar agenten hem troffen. Er wordt onder meer gezocht naar een rode Tesla die daar in de ochtend reed. Mogelijk kunnen videobeelden de politie helpen.

Man (36) uit Gorinchem gewond bij steekpartij

Een 36-jarige man uit Gorinchem is zondagavond rond 22:30 uur gewond geraakt bij een steekpartij in ‘s-Hertogenbosch. De man werd bij een ruzie op straat in zijn nek gestoken en is met een flinke steekwond naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie heeft vijf personen aangehouden voor de steekpartij. Het 36-jarige slachtoffer is maandagochtend in het ziekenhuis ook aangehouden als verdachte. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Agent mishandeld in Rotterdam-Crooswijk

Een agent is zondag in Rotterdam-Crooswijk zwaargewond geraakt na een mishandeling door twee mannen. Het tweetal, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-jarige man zonder verblijf- en woonplaats, bemoeiden zich met een melding over een conflict. Toen de agent vervolgens de twee vroeg zich te legitimeren, weigerde één van de mannen dit te doen.
Hierna volgde een vechtpartij tussen de man en de agent. De tweede persoon bemoeide zich er ook mee. De agent heeft hierbij meermaals klappen en trappen tegen het hoofd en lichaam gekregen en raakte zwaargewond. Pas nadat de agent dreigde om het stroomstootwapen te gebruiken, konden de twee mannen aangehouden worden.

Dordrechtse woning gesloten na vondst hennepkwekerij

In een woning aan de Kotterstraat in Dordrecht heeft de politie vorige week een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De burgemeester van Dordrecht heeft maandag 5 februari per direct de woning gesloten. De sluiting geldt tot vrijdag 3 mei.
De burgemeester wil met de sluiting van de woning de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hier tegen hard wordt opgetreden.

Opnieuw aandacht voor moord Cornelis Speksnijder

De Peter R. de Vries Foundation vraagt opnieuw aandacht voor een onopgeloste zaak. Dit keer gaat het om de moord op 34-jarige Cornelis Speksnijder uit Krimpen aan den IJssel. Hij is op 2 augustus 2002 doodgeschoten door een nog onbekende dader in zijn eigen buurtsupermarkt A-Markt.
In die tijd is er een verdachte aangehouden, maar deze is wegens gebrek aan bewijs weer vrijgesproken. Voor nabestaanden is het na al die jaren nog steeds niet duidelijk door wie en waarom Cornelis werd neergeschoten.
Rijnmond spreekt dinsdag met de familie van Cornelis over de cold case. Houd onze kanalen daarvoor in de gaten.

Inbraak in kwekerij staatswiet Hellevoetsluis

Twee mannen hebben zondagochtend ingebroken in een kwekerij voor staatswiet in Hellevoetsluis. De politie betrapte hen op heterdaad. Een verdachte wist te ontkomen, maar de de ander is wel aangehouden.
De kassen waar de mannen naar binnen gingen, vallen onder een experiment met legale hennepteelt. Of ze iets hebben buit gemaakt, is niet bekend. De politie onderzoekt de inbraak nog.

Tunnelbuis Beneluxtunnel vrijgegeven na ongeval

De linkertunnelbuis van de Beneluxtunnel op de A4 richting Den Haag is weer open na een ongeval. Eerder op de dag waren meerdere rijbanen dicht, waardoor het druk was op de weg. Rijkswaterstaat geeft de tunnel om 09:00 uur weer vrij, de drukte neemt af.

Politie neemt zes honden in beslag

De politie heeft in vorige maand in Delfshaven zes honden in beslag genomen. Agenten troffen in Bospolder-Tussendijken een woning aan waarin iedere ruimte was bezaaid met drollen en plas. Dit schrijven ze zondag op Instagram.
De agenten waren bij het huis na verschillende overlastmeldingen van stank en blaffende honden. Bij aankomst, liep ongedierte rond tussen al het vuil op de grond. De dieren werden slecht verzorgd door de bewoners, die zelf daardoor in erbarmelijk omstandigheden leefden. De bewoners konden niet goed voor zichzelf en daardoor ook niet voor hun huisdieren. Waar de honden nu zijn, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl