OPMERKELIJK

Poep metershoog op de muur en overal ongedierte: Politie vindt honden in erbarmelijk omstandigheden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Archief
De politie heeft in Rotterdam-Delfshaven zes honden in beslag genomen. Dat schrijven agenten op Instagram. Agenten gingen een woning binnen waar iedere ruimte was bezaaid met drollen en urine. "De stront zat tot een halve meter hoog op de muur."
"Natuurlijk weten we dat er in ons mooie Delfshaven mensen wonen in erbarmelijke omstandigheden. Toch is het confronterend als we op een koude januari dag weer met onze neus op de feiten gedrukt worden", vertellen de agenten op hun Instagram-account.
Na meerdere overlastmeldingen van stank en blaffende honden, brachten de agenten een bezoek aan de woning. De bewoners wilden eigenlijk niemand binnen laten. Na een machtiging, moesten zij toch de deur open doen. Anders kan de deur worden geforceerd. Agenten werden 'opgewacht' door heel veel vliegen die ze tegemoet kwamen vliegen.

Onbewoonbaar

Bij binnenkomst troffen de agenten zes honden aan in erbarmelijk omstandigheden. De vloer van iedere ruimte lag bezaaid met uitwerpselen, de poep zat zelfs meters hoog op de muren. Over de grond liep ongedierte tussen al het vuil. Agenten omschrijven op Instagram dat het aanrecht onder de viezigheid, vliegen en rotzooi verstopt zat. De woning is volgens hen onbewoonbaar.
De honden bleken slecht verzorgd te zijn, Ze zijn door de dierenpolitie in beslag genomen. De bewoners konden niet goed voor zichzelf zorgen, overzagen alles niet meer en waren 'verdwaald in hun eigen huis'. "Het zijn geen slechte mensen. Ze konden niet goed voor zichzelf zorgen, laat staan voor de hele beestenbende."
De bewoners gaan de kans krijgen om met behulp van een begeleider hun leven op de rit te krijgen. Wijkagenten hebben daarnaast met de woningcorporatie geregeld dat er een speciaal vervuilingsteam de woning komt reinigen.
De honden zijn naar een onbekende locatie overgebracht en gaan niet terug naar de eigenaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl