nieuws

Penta College schorst leerlingen vanwege mishandeling Tommy

Het Penta College in Spijkenisse herkent een aantal leerlingen in de filmpjes van de mishandeling van Tommy (14). De jongens zijn direct geschorst. De schoolkoepel heeft dat gedaan in overleg met de Onderwijsinspectie. Ook het slachtoffer zou leerling zijn op één van de scholen van het Penta College.
Tommy werd vrijdag door een groep leeftijdgenoten geschopt en geslagen in een parkje bij het Kikkerveen. Hij liep daarbij onder meer een gebroken neus, en een gescheurd oor op.
"Leerlingen en medewerkers van onze scholen zijn uiteraard enorm geschrokken van de beelden op het filmpje", laat het Penta College op haar website weten. "In onze scholen wordt aan leerlingen en medewerkers ruimte gegeven om hierover met elkaar in gesprek te gaan wanneer daaraan behoefte is."
Eerder zei voetbalclub Spijkenisse, waar een paar mogelijke daders spelen, dat de jongens voorlopig niet welkom zijn.
Lees meer: Politie houdt tieners aan voor mishandeling leeftijdgenoot in SpijkenisseDe politie heeft maandagavond twee jongens van 14 en 16 jaar opgepakt voor betrokkenheid bij de ernstige mishandeling. Zij hadden zich zelf op het bureau gemeld. Dinsdag werden nog drie jongens gearresteerd.
De twee filmpjes waarin de ernstige mishandeling te zien is, werden maandag massaal gedeeld op sociale media. Sommigen maakten daarna ook persoonlijke gegevens van de daders bekend. Een aantal van hen koos er daarna voor om zelf naar het politiebureau te gaan.
Lees meer: Kaartenactie voor mishandelde jongen in SpijkenisseBewoners van de wijk Waterland, waar Tommy werd mishandeld, zijn een kaartenactie voor hem begonnen.