nieuws

Politiebewaking bij huis van mishandelaar Tommy in Spijkenisse, familie duikt onder

© MediaTv (Joey Bremer
De mishandeling van de 14-jarige Tommy leidt dinsdagavond tot een gespannen sfeer in de wijk De Akkers in Spijkenisse. Voor het huis van een van de verdachten staat permanent een politiewagen. De familie zou zijn  ondergedoken. Passanten en  buurtbewoners moeten zich op straat legitimeren.
Volgens een ooggetuige wordt er intensief gesurveilleerd en houden ook omwonenden nauwlettend in de gaten wat er op straat gebeurt. Het huis waar een van de verdachten woont, zit volgens de getuige "potdicht".
Van een van de jongens die Tommy vrijdag in een park in elkaar sloeg en schopte, verscheen maandag en dinsdag zijn woonadres en telefoonnummer op sociale media. Zijn gegevens worden door verschillende nepaccounts verspreid. Hij zou in eerste instantie zelf zijn gegevens op Facebook hebben gedeeld. "Iedereen bedreigt me, maar niemand doet iets dus hierbij mijn adres", stond in het bericht. Vooral op Instagram is een aantal nepaccounts van de jongen aangemaakt. Onder foto's op die accounts staan honderden boze reacties en bedreigingen. Ook andere adressen van de geweldplegers circuleerden op sociale media.
Voor de mishandeling van Tommy zitten momenteel vijf jongens vast. Een deel van hen meldde zich zelf op het politiebureau.
De arrestanten zijn allemaal minderjarig en komen uit Spijkenisse. Het is niet bekend of de maker van de beelden van de mishandeling ook vastzit.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. "Vanwege de jonge leeftijd van daders en slachtoffer zijn wij verder terughoudend met mededelingen over deze zaak", laat een woordvoerder weten.
Het Pentacollege in Spijkenisse heeft leerlingen die betrokken waren bij de mishandeling geschorst. De voetbalclub deed hetzelfde met betrokken leden.
Inwoners van de wijk Waterland, waar de mishandeling plaatsvond, zijn een kaartenactie begonnen om Tommy een hart onder de riem te steken.