VERKEER

Chaos op ring van Rotterdam: dit betekent het ongeluk met een vrachtwagen voor jou

Een vrachtwagen is maandagmiddag op de A16 bij Ridderkerk door de vangrail heen gereden.
Een vrachtwagen is maandagmiddag op de A16 bij Ridderkerk door de vangrail heen gereden. © MediaTV
Een ongeluk met een vrachtwagen en twee personenauto's zorgt maandagavond voor grote problemen op de wegen rond Rotterdam. De problemen houden waarschijnlijk aan tot middernacht. De A16 richting Breda is volledig afgesloten. Daar stond tijdens de avondspits ruim een uur file. Ook op A4, de A15 en de A20 stonden files van meer dan twintig minuten.
Rond 15:30 uur reed een vrachtwagen op de A16 bij Ridderkerk door de vangrail heen en belandde op de andere weghelft.
Omdat er honderden liters diesel uit de vrachtwagen zijn gelekt heeft Rijkswaterstaat de A16 in de richting van Breda volledig afgesloten. Vanwege politieonderzoek is de weg in de richting van Rotterdam ook tijdelijk afgesloten geweest. Sinds 18:00 uur zijn daar weer twee rijkstroken geopend. De linkerrijstrook zal vrijgegeven worden zodra de geleiderail is vervangen.
Het ingesloten verkeer op de A16 wordt via de vluchtstrook weggeleid. Het overige verkeer kan omrijden via de ring om Rotterdam, de A20, A4, A15 en A29. Op deze wegen ontstond tijdens de avondspits flinke files. Op de A15 in de richting van Gorinchem stond rond 18:30 uur 16 kilometer file. Op de A20 en de A4 stond het verkeer in beide richtingen ook goed vast: daar ging het aan de begin van de avond om files van ruim een half uur. Inmiddels kan het verkeer op alle wegen weer doorrijden.
Rijkswaterstaat verwacht dat de gehele afhandeling van het incident zeker nog tot middernacht gaat duren. De vrachtwagen is rond 20:30 uur geborgen en de weg is schoongeveegd. Vervolgens moeten twee stukken geleiderail van 120 meter en het asfalt van drie rijkstroken vervangen worden.
Op de A16 moesten twee stukken geleiderail van 120 meter vervangen worden.
Op de A16 moesten twee stukken geleiderail van 120 meter vervangen worden. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl