112-NIEUWS

Twee restaurants ontruimd door brand | Vrachtwagenchauffeur aangehouden met nepvuurwapen

Bij een brand aan de Piet Smitkade in Rotterdam-Feijenoord komt veel rook vrij.
Bij een brand aan de Piet Smitkade in Rotterdam-Feijenoord komt veel rook vrij. © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws in de regio Rijnmond van dinsdag 13 februari.

Vrachtwagenchauffeur aangehouden met nepvuurwapen

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdag aangehouden in de Rotterdamse haven. Tijdens een ruzie met een andere vrachtwagenchauffeur toonde de chauffeur een wapen. Hij werd hierop aangehouden door de zeehavenpolitie. Na onderzoek bleek het echter te gaan om een balletjespistool.
Het nepwapen is in beslag genomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Honderden mensen geëvacueerd na brandmelding in Gorinchem

Een noodopvang voor asielzoekers in Gorinchem is uit voorzorg ontruimd geweest. Een medewerker rook een brandlucht en besloot het pand aan de Vroedschapstraat te ontruimen.
Er stonden begin van de avond 300 asielzoekers buiten. De brandweer heeft daarop het voormalig belastingkantoor gecontroleerd, maar er is geen brand gevonden. Daarop kon iedereen weer naar binnen.

Twee restaurants ontruimd bij brand in Rotterdam-Feijenoord

In een restaurant aan de Piet Smitkade in Rotterdam-Feijenoord heeft dinsdagavond brand gewoed. Het vuur brak even na 18:30 uur uit. Het getroffen restaurant en het restaurant ernaast moesten hierdoor ontruimd worden. Ook de parkeergarage boven het restaurant werd tijdelijk volledig afgesloten. Tussen de 30 en de 45 mensen hebben in totaal het pand moeten verlaten. Niemand raakte gewond.
Vanwege de vele rookontwikkeling moest de brandweer eerst het pand ventileren met grote ventilatoren, voordat zij kon begonnen met blussen. De brand was even na 21:30 uur onder controle.
Wat de oorzaak van de brand is, is nog onduidelijk.

Megabedrag aan achterstallige belastingen opgehaald

De politie en de belastingdienst hebben dinsdag bij een verkeerscontrole op de IJsselmondselaan in het Kralingse Veer een megabedrag aan achterstallige belastingen opgehaald. Het gaat om een bedrag van 123.590 euro.
Verder is er op zeven auto's beslag gelegd en zijn drie auto's per direct in beslag genomen.

Leidingen geklapt door werkzaamheden in Streefkerk

Bouwwerkzaamheden in Streefkerk hebben maandagavond voor nogal wat problemen gezorgd. Vlak bij een woning aan de Zwanenvliet kwam de grond plotseling anderhalve meter omhoog, weet Alblasserdamsnieuws. Hierdoor werd een schuur in elkaar geduwd, klapte een waterleiding open, ontstond er kortsluiting en ging een gasleiding kapot. 1.850 klanten in Nieuw-Lekkerland kwamen enkele uren zonder stroom te zitten .
Oorzaak waren bouwwerkzaamheden in de omgeving, waarbij afgegraven grond op een grote hoop is gelegd. Die gaf zoveel druk dat verderop de grond omhoog kwam. De meeste problemen zijn verholpen. Alleen heeft nog niet iedereen water. Ook heeft een aantal huizen nog geen internet. Hoe lang dat nog duurt, kan netbeheerder Stedin niet zeggen.
Door bouwwerkzaamheden in Streefwerk kwam de grond aan de Zwanenvliet anderhalve meter omhoog.
Door bouwwerkzaamheden in Streefwerk kwam de grond aan de Zwanenvliet anderhalve meter omhoog. © Albasserdamsnieuws

Vrachtwagenchauffeur reed door rood bij dodelijk ongeval

Een 50-jarige Rotterdamse vrachtwagenchauffeur die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Heenweg, is toen door rood gereden. Dat schrijft de WOS die bij de rechtszaak aanwezig was. In mei kwam een vrachtwagen op de N220 in botsing met een personenauto, die klem kwam te zitten onder de trailer van de vrachtwagen.
De chauffeur keek op het verkeerde stoplicht en botste daardoor tegen de auto aan. De inzittende van de personenauto werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later door de zware verwondingen.

Auto op z'n kant tegen vangrail A20

Op de A20 richting Kethelplein is bij de afrit Spaanse Polder een auto op z'n kant beland tegen de vangrail. De bestuurder heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Het dak van de auto is door de klap flink ingedeukt en de vooruit is beschadigd.
De oprit is tijdelijk dichtgeweest om de auto te bergen. Hoe de bestuurder eraan toe is, is niet bekend. Een ambulance was wel aanwezig.

Auto gelanceerd na rechtdoor rijden op rotonde

Bij de Melkweg in Nieuwpoort in de gemeente Molenlanden is maandagavond een auto gelanceerd nadat de bestuurder rechtdoor over een rotonde reed. De olie uit de auto is hierdoor weggelopen en de onderkant van de auto is flink beschadigd geraakt. Een voorwiel is zelfs geklapt.
De bestuurder is niet gewond geraakt, schrijft politie Molenlanden op Instagram. Hoe het kon gebeuren dat de automobilist rechtdoor reed over de rotonde, is niet bekend.

Vertraging A15 neemt af na ongeval

De vertraging op de A15 bij knooppunt Gorinchem richting Ridderkerk neemt af. Dinsdagochtend was het even druk op dat punt door een ongeval. De rechterrijstrook moest dicht doordat er een voertuig geborgen moest worden. De vertraging liep daardoor op tot een uur.
Automobilisten hoeven vergeleken met eerder nu nog maar rekening te houden met twintig minuten vertraging.
Door een ongeval was het druk op de A15 dinsdagmorgen
Door een ongeval was het druk op de A15 dinsdagmorgen © Rijkswaterstaat

Ontvoerde Rotterdammer (71) vermoedelijk vrijgelaten in Rhoon

De 71-jarige ontvoerde Rotterdammer die ruim twee weken vermist is geweest, is zaterdagochtend waarschijnlijk tussen half 8 en 8 uur in Rhoon afgezet op of nabij de Zevenmeet, een zijweg van de Rhoonse Baan. Hij heeft aan meerdere mensen hulp gevraagd. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de man is afgezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl