nieuws

Openingsavond IFFR: celebs kijken op de rode loper

De 48e editie van het International Film Festival Rotterdam is woensdagavond begonnen met Dirty God, de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak. De openingsfilm van het IFFR trekt altijd veel beroemdheden. Onder anderen Gerard Cox, Ebru Umar, Loes Luca en Jules Deelder waren van de partij.
Minister Van Engelshoven maakte tijdens de opening bekend twee miljoen euro extra subsidie uit te trekken voor Nederlandse filmmakers.
Niet alleen Dirty God ging in première. Ook Bloody Marie, een nieuwe Nederlandse film met Mark Rietman, Teun Luijkx, Aart Staartjes en Murth Mossel in de hoofdrollen, beleeft zijn wereldpremière op het IFFR. Deze tweede film van regisseur Guido van Driel gaat over een succesvolle striptekenares, die tussen de sekswerkers op de Wallen woont. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere.
Een andere grote titel die op het IFFR draait, is het veelgeprezen Libanese drama Capharnäum, dat dinsdag een Oscarnominatie ontving. De film, over een arm jongetje in Libanon dat bij zijn ouders wegvlucht en onderdak vindt bij een Ethiopische vluchteling en haar babyzoontje, won tijdens het festival van Cannes onder meer de juryprijs.
Verslaggever Jacco van Giessen stond woensdagavond bij de rode loper om te kijken wie er hun opwachting maakten.

Het Filmfestival Rotterdam duurt tot en met 3 februari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl