nieuws

Geen bom bij hotel Rotterdam The Hague Airport, hotel weer vrijgegeven

Brandweer en politie zijn zaterdagavond uitgerukt voor een bommelding bij het Hotel Wings  bij Rotterdam The Hague Airport. Rond zes uur kwam de melding binnen. Het hotel en de omgeving werden ontruimd. Rond kwart over negen meldde de Marechaussee dat het hotel en de omgeving weer zijn vrijgegeven, er is geen bom gevonden. Er wordt verder onderzoek naar de bommelding gedaan.
De terminal van het vliegveld was open en de vluchten gingen door. De toegangswegen waren echter dicht en mensen afzetten voor de deur kon ook niet. Honden van de marechaussee die zijn gespecialiseerd in het zoeken naar explosieven, inspecteerden het hotel. Ook het naastgelegen Ibis-hotel was dicht, mensen mochten dat hotel niet in.
Volgens een woordvoerder van de luchthaven waren er alleen binnenkomende vluchten. Niemand heeft dus een uitgaande vlucht gemist door eventuele vertraging onderweg.
Bij Hotel Wings was een modeshow aan de gang in het kader van de Black Fashion Week. Rijnmond-verslaggever Sherina Leerdam was aanwezig bij de modeshow.
"Er waren tweehonderd tot driehonderd mensen binnen. Die staan nu al anderhalf uur buiten in de regen en kou. De sfeer is gemoedelijk, maar de mensen beginnen het beu te worden," vertelt ze rond half acht. Alle mensen kregen een goudkleurige warmtedeken om. Mensen die hun auto bij het hotel geparkeerd hadden, konden niet weg, ze mochten niet bij hun auto. De parkeerplaats van het vliegveld was wel bereikbaar.
Rond acht uur werden de mensen die buiten stonden naar een ander pand gebracht waar ze werden opgevangen.