nieuws

Pluim voor organisatie van de modeshow, ontruiming goed verlopen

Mensen die de modeshow in Hotel Wings in Rotterdam zaterdagavond hebben bezocht, geven de organisatie een pluim voor de manier waarop de ontruiming van het hotel is verlopen. Vanwege een bommelding moest iedereen de zaal uit, de kou in.
"Petje af voor de presentator. De ontruiming werd ordelijk en rustig aangekondigd.
Wij werden verzocht naar de overkant te lopen," zegt Sandra Berkhoudt Fraser.
Lees meer: Bommelding bij hotel Rotterdam The Hague Airport, hotel weer vrijgegeven De mensen moesten lange tijd buiten in de kou en regen wachten. "Schandalig dat wij eerst haast een uur buiten het Ibishotel stonden voordat we naar binnen mochten. Omdat onze auto in de garage onder het hotel staat is het afwachten wanneer we daar bij mogen."

Black Fashion Week

De modeshow was in het kader van Black Fashion Week. "De show was met de tweede ontwerper begonnen, toen de presentator vroeg of we ons rustig naar de uitgangen wilde begeven", vertelt Jane Eskalina. Eerst zou er sprake zijn van brandalarm. "Na anderhalf uur werd er gezegd: er is een bommelding."
"Dat was wel even schrikken hoor", zegt Aimee Noten. "Je komt lekker voor een show, en op een gegeven moment halverwege een show hoor je: iedereen moet weg want er is een bommelding. Maar ik was niet bang hoor." Iedereen werd naar het Ibis hotel gestuurd. "Het was wel koud, want we mochten niet met onze jassen. Alles moest je hier achterlaten", vertelt Aimee. "Maar daar aangekomen hebben we lekker gezellig met elkaar gebabbeld. We hebben daar een dikke tweeënhalf uur gezeten."

It's a wrap

De evacuatie ging goed volgens de twee bezoekers. Ze hebben wel wat trek. "Maar het is goed afgelopen. We gaan lekker door feesten", zegt Aimee gerustgesteld.
"Ik was net geweest en toen hoorde ik dat er een training was. Maar het was een heel raar moment, dus ik dacht: dat zal vast niet zo zijn", vertelt Sera Doku, een van de modellen. Sera vindt het zonde dat de avond nu zo in het water is gevallen. "Maar wat er stond was megasterk en goed, dus daar ben ik trots op. En ik heb wraps, daar ben ik ook blij mee", zegt ze lachend. "Die ga ik lekker opeten."
Rond kwart over negen meldde de Marechaussee dat het hotel en de omgeving weer zijn vrijgegeven.