nieuws

Geen Wednesday Night Skate in 2010

27-07-skate.cropresize.tmp.jpg
27-07-skate.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het ziet er naar uit dat de Wednesday Night Skate in Rotterdam dit jaar niet doorgaat. Een tekort aan sponsoren en het uitblijven van gemeentelijke financiële steun zijn de oorzaak.
De gemeente Rotterdam heeft de subsidie ingetrokken vanwege de economische teruggang. Rotterdam Festivals vindt de Wednesday Night Skate niet festival genoeg. Rotterdam Topsport vindt het een prachtig evenement, maar het draait niet om topsport. En zo wijzen alle mogelijke financiers naar elkaar en krijgt de organisatie van de skatetocht de geldpot niet gevuld.
Op dit moment is pas 15% van het benodigde budget bijeengebracht. Normaal zou nu 50 tot 60% van het budget voor de skatetocht rond moeten zijn. Bedrijven staan niet in de rij om het evenement te sponsoren.
Het geld is nodig om duizenden skaters veilig door de stad te loodsen. Daarvoor is de inzet van hulpdiensten, medewerkers en vrijwilligers nodig. Dat is een behoorlijke kostenpost.
De Wednesday Night Skate begon 15 jaar geleden met een groep fanatieke skaters en groeide de afgelopen jaren uit tot een steeds groter wordend evenement. Afgelopen jaar deden 15.000 skaters mee.