nieuws

Tourvlag aangekomen in Rotterdam

tourdefrance.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
tourdefrance.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De vlag van de Tour de France is zaterdag in Rotterdam aangekomen. Zo'n 200 fietsers uit Den Bosch kwamen de vlag brengen. In 1996 was de start van de Tour de France in Den Bosch.
Zaterdagochtend om 9 uur vertrokken de 200 fietsers vanuit Den Bosch richting Rotterdam voor de wedstrijd Le Tour Fou Pédalant, de Ronde van de fietsende dwaas. De deelnemers finishten na 111 kilometer op de Coolsingel, waar de Rotterdamse wethouder Lucas Bolsius de vlag in ontvangst nam.
Bekende wielrenners zoals Michael Boogerd, Kees Bal, Piet van Katwijk, Richard Groenendaal en Wilfried de Jong fietsten mee.
Mede-initiatiefnemer Frans-Joseph Sinjorgo ziet de tocht als een mooie manier om afscheid te nemen van de titel ‘Laatste Nederlandse stad waar de Tour de France van start ging’. Zo wordt letterlijk en figuurlijk de vlag overgedragen aan opvolger Rotterdam.
Van donderdag 1 tot zondag 4 juli zal de Tourkaravaan in Rotterdam neerstrijken voor Le Grand Départ Rotterdam 2010. Op donderdag is de officiële Toertocht Grand Départ met aansluitend de ploegenpresentatie op het Willemsplein.
Op zaterdag 3 juli wordt op beide oevers van de Nieuwe Maas een proloog van bijna negen kilometer gereden. Op zondag vertrekt het peloton met een Tour de Ville richting de Erasmusbrug waar het officiële startschot gegeven zal worden.