nieuws

Paar duizend mensen bewijzen laatste eer aan Milly

ROTTERDAM - Een paar duizend mensen hebben vrijdagavond in Dordrecht een stille tocht gelopen voor Milly Boele. Veel aanwezigen waren gekleed in het roze, haar lievelingskleur.
De tocht werd aangevoerd door een koets die werd voortgetrokken door twee paarden. Op de koets hing een grote foto van haar in een lijst van bloemen. Daarachter liepen Valentino en Diego, twee paarden die Milly graag verzorgde op de manage. De meeste aanwezigen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de familie en waren in het roze gekleed. Ook hadden veel mensen witte en roze ballonnen, fakkels en lampionnen meegenomen.
Vanaf Sportcomplex Schenkeldijk begaf de stoet zich kort na zeven uur via de Zuidendijk, de Leeuwstraat en de Jagerweg naar de Blauwweg. Vanaf daar liepen de aanwezigen via de Galileilaan, de Eulerlaan en de Assemburg naar de Hellenburg.
Toen het voorste deel van de stille tocht op het Lunenburgplein was aangekomen, hield de Dordtse burgemeester Brok een toespraak. Hij bedankte de aanwezigen namens de familie voor alle steun en noemde de tocht “ingetogen en waardig. Precies zoals de familie het vooraf wilde.”
Na de burgemeester hield Robin, de beste vriend van Milly’s broer Pascal, een toespraak: “Afgelopen anderhalve week hebben wij geleefd tussen hoop en vrees. Dat geldt voor de familie, vrienden en buren, maar eigenlijk was heel Nederland met Milly bezig. De shock was groot toen we het verlossende woord hoorden. Daarmee kwam er een eind aan de onzekerheid over de toestand van Milly."
Hij riep iedereen in zijn toespraak op om de politie niet de schuld te geven van het drama: “Wat deze man heeft gedaan, heeft niks met zijn beroep te maken. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt.”
Voordat er als laatste eerbetoon witte en roze ballonnen de lucht in gingen, waren de laatste woorden van de vriend van Milly’s broer: “Wij moeten verder, maar vergeten zullen we haar niet. Rust zacht lieve Milly.”
Volgende week woensdag wordt Milly in besloten kring begraven. Ze is twaalf jaar geworden.
Foto's: William Boer, Rob van der Woude, Gerben van den Boom en Pieter de Kreij.