nieuws

Koploper uit Numansdorp moet opgeven bij WK sledehondrennen

Roderick Glastra en zijn honden
Roderick Glastra en zijn honden
Het leek hem allemaal voor de wind te gaan, maar helaas. Roderick Glastra uit Numansdorp heeft donderdag vroegtijdig het WK Sledehondrennen in Frankrijk moeten verlaten.
Een dag eerder nog kwam de Numansdorper met zijn acht honden als eerste over de finish. Hij moest drie dagen achter elkaar samen met zijn honden zo snel mogelijk een afstand van achttien kilometer overbruggen.
Lees meer: Roderick uit Numansdorp aan kop na eerste dag WK sledehondrennen
De tweede dag ging echter niet zoals gehoopt. Door ziekte van één van de honden ging Glastra donderdag van start met zeven viervoeters. "Ze waren enthousiast en oogden redelijk fit", laat Glastra weten. Maar na enkele kilometers kregen ook de andere honden het zwaar.
"Dit resulteerde in zoveel tijdverlies, dat de nummer twee ons team heeft ingehaald", vertelt hij. "Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we vrijdag niet starten."

Wereldkampioen

Glastra wist twee keer eerder de wereldtitel in de wacht te slepen. Dat zit er dit jaar niet in. "Van de wereldtitel naar de race niet kunnen afmaken... onwijs balen na alle training en goede zorgen voor de honden", zegt de Numansdorper.
Anderszijds kijkt hij ook naar de gezondheid van zijn trouwe beesten. "Wij moeten ze beschermen zodat ze zichzelf niet helemaal kapot lopen."