nieuws

Grote brand centrum Rotterdam

ROTTERDAM - Aan de Mauritsplaats in het centrum van Rotterdam heeft korte tijd een brand gewoed in een elektriciteitscontainer. Daarbij is veel rook vrijgekomen. Een kraanmachinist is onwel geworden door het inademen van de rook.
Volgens de politie ontstond de brand vermoedelijk rond half een door een kortsluiting in een generator in de container. De brand sloeg over naar de kantoren boven de pizzeria en het trappenhuis van de flat. Deze hebben beide aanzienlijke brandschade opgelopen.
De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand vrij snel onder controle. Door de brand is ook een stroomstoring ontstaan in het gebied rond de Mauritsplaats, deze is inmiddels verholpen. Meer dan honderd huishoudens zijn getroffen.
De Pathe op het Schouwburgplein heeft op eigen initiatief zeven zalen, met daarin 400 mensen, ontruimd. Door de rook in het ventilatiesysteem kwam er behoorlijk wat stank vrij, laat Rob van der Meer van Pathe Schouwburgplein weten.
De voorstellingen in Pathé zijn inmiddels hervat. Mensen die naar de film wilden, kunnen met hun kaartje naar Pathe de Kuip om daar alsnog hun film te bekijken.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden en is er ook nooit iemand daadwerkelijk in gevaar geweest. Alle bewoners van de ontruimde flat mochten in de loop van de dag weer naar huis.
Hoofdfoto: Jerry Kraaijeveld; andere foto's WeeklyFun