Feyenoord gaat week na Klassieker af bij Excelsior (2-1)

Excelsior heeft zondagmiddag de stadsderby tegen Feyenoord gewonnen. Het werd in het Van Donge & De Roo Stadion 2-1 voor de Kralingers. Van Persie zette Feyenoord vroeg in de tweede helft nog op voorsprong, maar Ali Messaoud maakte daarna gelijk. Invaller Robin van der Meer maakte vlak voor tijd met een geweldig schot de winnende goal.
Vanaf het begin was al duidelijk dat Feyenoord zich anders zou presenteren dan vorige week tegen Ajax. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde op een laag tempo. Excelsior kon op zijn beurt prima meekomen met ‘de grote broer’ uit Zuid.
Excelsior kreeg de eerste kans van de wedstrijd; Jurgen Mattheij kopte een hoekschop naast. Pas na twintig minuten kreeg Feyenoord via Jens Toornstra een kans. Zijn inzet, na een voorzet van Jeremiah St. Juste, ging echter over.
De grootste kansen kwamen daarna op naam van Marcus Edwards, Jens Toornstra en Robin van Persie. Edwards schoot in het zijnet, de inzet van Toornstra werd van de lijn gehaald en een kopbal van Van Persie belandde op Excelsior-doelman Alessandro Damen.

Alle goals in de tweede helft

In de tweede helft speelde Feyenoord wat beter. Dat leverde ook een doelpunt op. Door slecht verdedigen van Lorenzo Burnet kon Robin van Persie opeens uithalen. Hij faalde niet: 0-1.
Maar al binnen tien minuten kwam Excelsior terug in de wedstrijd door een doelpunt van Ali Messaoud. Een mooie combinatie van Excelsior leverde de gelijkmaker op.
Omdat Feyenoord aanvallend wisselde, kreeg Excelsior in de slotfase meer ruimte. Via invaller Robin van der Meer leverde het zelfs de volle drie punten op. Hij schoot de bal, op geweldige wijze vanaf de linkerkant van het strafschopgebied, in het doel achter Kenneth Vermeer.
Feyenoord blijft ondanks de nederlaag stevig op de derde plaats staan. Excelsior stijgt naar de twaalfde plaats.

54' 0-1 Robin van Persie
63' 1-1 Ali Messaoud
90' 2-1 Robin van der Meer
Bekijk hierboven de interviews met Jeremiah St. Juste, Jens Toornstra, Robin van der Meer en Ryan Koolwijk.