POLITIE

Bezorgde boekhouder waarschuwt politie die vrouw dood in woning vindt: ’Ze was erg op zichzelf’

De politie klom via het balkon van een andere woning op het balkon van het huis waarin de overleden vrouw gevonden werd
De politie klom via het balkon van een andere woning op het balkon van het huis waarin de overleden vrouw gevonden werd © Rijnmond
Een vrouw is maandag dood in een woning gevonden aan de Jasmijnstraat in Papendrecht. Zij zou er maanden hebben gelegen. “Het is precies tegenover mij. Ik schrok me dood met al die politie”, reageert buurvrouw Letitia.
De politie gaat uit van een natuurlijke dood. Omdat de vrouw al langere tijd in de woning ligt, is de identiteit nog niet vastgesteld. Dat moet gebeuren via DNA-onderzoek. De politie gaat ervan uit dat de vrouw de bewoonster is van de woning. De vrouw was in de zeventig.
De vrouw lag in het linkerhuis
De vrouw lag in het linkerhuis © Rijnmond
Een bezorgde boekhouder heeft volgens Letitia de politie gebeld, omdat hij geen contact met haar kreeg. De politie is via het balkon van één van de buren naar het balkon van het desbetreffende huis geklommen, waarna de overleden vrouw werd ontdekt.

‘Ze sloot zich alleen maar op’

Volgens Letitia woonde de overleden vrouw al ongeveer veertig jaar in het huis. Eerst woonde ze met haar man en dochter. “Maar de man is weggegaan. Met de dochter had ze geen contact”, merkt zij op.
“Zij was erg op zichzelf. Ze oogde erg ongelukkig en nam geen hulp van mensen aan. Wel kon ze voor zichzelf zorgen, maar zij was slechter ter been. De vrouw was niet zo aardig en sociaal.”
De vrouw lag in de middelste woning van deze huizen in de Jasmijnstraat
De vrouw lag in de middelste woning van deze huizen in de Jasmijnstraat © Rijnmond
Letitia leest berichten op sociale media waarin mensen zich afvragen waarom de buren niets hebben gemerkt. Zij wil daar het volgende over kwijt: “Natuurlijk zagen we haar wel eens naar buiten lopen, maar dat was dan ’s morgens vroeg. Dan ging zij naar buiten, boodschappen doen en dan weer naar binnen. Heel de dag was ze binnen. Altijd was alles dicht.”
Een andere buurvrouw heeft eerder eens de politie gebeld, omdat zij zich over haar zorgde maakte. “Daarna gaf de buurvrouw een grote mond. ‘Waar bemoei jij je mee?’, kreeg ze dan te horen. Ze sloot zich alleen maar op. We hebben niks doorgehad”, benadrukt Letitia.
Wanneer iemand aan de deur kwam, reageerde de bewoonster regelmatig fel. “Wat moet je dan doen?”, vraagt buurvrouw Letitia zich af. “Maar het is heel triest. Ik kan het eigenlijk nog niet bevatten.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl