nieuws

Politie onderzoekt seks-chats schoolhoofd Langerak

2010-chatten.cropresize.tmp.jpg
2010-chatten.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie Zuid-Holland Zuid onderzoekt een aantal klachten tegen de directeur van basisschool De Knotwilg in Langerak. De 37-jarige man zou seksueel getinte internetchats via MSN hebben gehad met ex-leerlingen van zijn school. Daarnaast zou hij ex-leerlingen bij hem thuis alcohol en softdrugs hebben laten gebruiken.
Vier ouders stapten vorige week naar het schoolbestuur, dat daarop de man op non-actief stelde en aangifte deed bij de politie wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zou gaan om minderjarige jongens tussen de 13 en 17 jaar. De jongeren waren zowel ex-leerlingen van De Knotwilg in Langerak als voormalige scholieren van de basisschool Lingewaard in Arkel, waar de man eerder leerkracht was.
Het schoolhoofd heeft zich daarna zelf gemeld bij de politie, waarna hij drie dagen heeft vast gezeten voor verhoor. Inmiddels is hij weer vrijgelaten. Door de onrust en de wilde geruchten die ontstonden in de Alblasserwaardse dorpen, werden in totaal zo'n 500 ouders van leerlingen geïnformeerd en zijn er twee drukbezochte informatie-avonden gehouden. Daarbij zijn ondermeer slachtofferhulp en de GGD ingeschakeld.
De 37-jarige man is bij de laatste verkiezingen overigens gekozen als gemeenteraadslid voor de VVD in Leerdam, maar heeft zich volgens het partijbestuur inmiddels 'om persoonlijke redenen' terug gertrokken.
De politie Zuid-Holland Zuid vond het overigens niet nodig het incident actief naar buiten te brengen, omdat alle betrokkenen al zouden zijn geïnformeerd en 'het geen doel zou dienen' om het verder bekend te maken.
Zodra het politie-onderzoek is afgerond, beslist het Openbaar Ministerie of de man wordt vervolgd.