112-NIEUWS

OM gaat drie verdachten vervolgen voor fraude met geld van stichtingen | Grote brand in Rotterdams Schuttevaerweg geblust

De schade na de brand in het partycentrum aan de Schuttevaerweg in Rotterdam
De schade na de brand in het partycentrum aan de Schuttevaerweg in Rotterdam © MediaTV - Killian Lindenburg
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws uit onze regio van woensdag 21 februari.

OM gaat drie Rotterdammers vervolgen voor fraude

Het Openbaar Ministerie gaat drie verdachten vervolgen voor fraude met geld van verschillende stichtingen in de regio. De stichtingen waren actief met projecten op het gebied van integratie, re-integratie en de-radicalisering, voornamelijk in en rondom de gemeente Rotterdam. Volgens het OM zijn de verdachten direct betrokkenen van de stichtingen.
De verdachten zouden door de gemeente Rotterdam zijn ingeschakeld om jongeren te de-radicaliseren. Ze zouden het geld dat ze van de gemeente kregen aan heel andere dingen hebben uitgegeven. De gemeente dacht dat het geld naar stichtingen ging, maar de verdachten zouden dat geld doorsluizen naar commerciële bedrijven.
Justitie heeft zes jaar onderzoek gedaan naar de computers die in 2018 in beslag zijn genomen. De administratie van de verdachten was een rommeltje en ze zouden ook valse facturen hebben gebruikt.
Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.

Grote brand in Rotterdams bedrijfspand geblust

Er heeft woensdagochtend een grote brand in een partycentrum gewoed. Het gaat om een pand aan de Schuttevaerweg in Rotterdam. Het gebouw staat vermoedelijk leeg. Rond 09:35 uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Zwarte rook bij brand in Rotterdams bedrijfspand
De brand brak rond 07:45 uur uit. Er was zwarte rook te zien. De brandweer schaalde op om te voorkomen dat de brand overslaat. Bovendien bestond de angst dat isolatiemateriaal vlam zou vatten. Een drone bekeek vanuit de lucht of er 'hotspots' waren.
Woordvoerder Veiligheidsregio: 'De brand was redelijk snel gevonden'
Vermoedelijk zijn er geen gewonden gevallen. De Schuttevaerweg is afgesloten.

Ruiten aan diggelen na explosie

In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Vlaardingen een explosief afgegaan. Dat ontplofte in een portiek aan de Van Beethovensingel. De portiek heeft vol gestaan met rook, waarna die korte tijd ontruimd is geweest.
De deur van het portiek aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen
De deur van het portiek aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen © MediaTV - Marco van der Caaij
Uiteindelijk sneuvelden twee ruiten van de voordeur. Er raakte niemand gewond bij de explosie.

Brand bij volkstuinencomplex in Rotterdam-West

Bij Volkstuindersvereniging Vreelust aan de Tjalklaan in Rotterdam-West is dinsdagavond brand uitgebroken. De brandweer heeft flink opgeschaald, omdat de locatie moeilijk te bereiken is. Iets na middernacht was de brand onder controle. Het is nog onduidelijk om hoeveel tuinhuisjes het gaat en of er mensen aanwezig waren toen de brand uitbrak.
De brand op het volkstuinencomplex zorgde voor veel rookontwikkeling.
De brand op het volkstuinencomplex zorgde voor veel rookontwikkeling. © Media TV
De brandweer had een deel van de Tjalklaan afgezet. Zo konden brandweervoertuigen makkelijk heen en weer rijden om voldoende bluswater op de plek van het incident te krijgen.
Huisje op volkstuinencomplex gaat in vlammen op
Huisje op volkstuinencomplex gaat in vlammen op © Media TV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl