FEYENOORD

Is driemaal scheepsrecht voor Feyenoord? Arne Slot is het eens met trainer van AS Roma

Arne Slot tijdens de persconferentie in Stadio Olimpico
Arne Slot tijdens de persconferentie in Stadio Olimpico © Rijnmond
Feyenoord trainde woensdag, een dag voor het duel met AS Roma in de Europa League, niet in het immense Stadio Olimpico. De selectie van trainer Arne Slot bleef 's ochtends in Rotterdam en ging pas later op de dag de lucht in richting de Italiaanse hoofdstad voor wéér een ontmoeting met de Romeinen. Is driemaal scheepsrecht voor Feyenoord na de verloren Conference League-finale van 2022 en verloren kwartfinale in de Europa League van vorig jaar?
Geheimen hebben Feyenoord en AS Roma niet of nauwelijks voor elkaar na alle beladen confrontaties in de afgelopen jaren. Een week geleden speelden de Rotterdammers in De Kuip met 1-1 gelijk tegen de huidige nummer zes van de Serie A. Voordeel voor Slot: Lutsharel Geertruida en Quinten Timber zijn er donderdagavond weer bij. Zij ontbraken vorige week.
Tekst gaat verder onder de video:
Dennis van Eersel praat je bij over AS Roma - Feyenoord in Stadio Olimpico
Dat weet ook Daniele De Rossi, de trainer van AS Roma sinds het ontslag van José Mourinho. De Rossi denkt, zo vertelde hij tijdens het persmoment van AS Roma op woensdagmiddag, dat Feyenoord sterker is voor de return van de tussenronde van de Europa League. De Rossi verwacht een gelijke strijd.
Dan naar zijn collega, Arne Slot. Na het 1-1 gelijkspel in Rotterdam zei hij na afloop dat de uitgangspositie van Feyenoord niet zo goed is. Hoe is zijn gevoel een week later? "Ik ben het wel met de trainer van AS Roma eens dat we gelijkwaardig zijn. Maar we weten niet wat er morgen gebeurt. We moeten op ons best zijn om te kunnen concurreren met Roma", zegt Slot.

Voordeel

“We weten hoe sterk ze zijn hier, dat hebben we vorig jaar ook ervaren. Voor ons is 1-1 niet de meest ideale uitgangspositie, maar als je ziet hoeveel absenties wij toen hadden, zelfs met een 17-jarige speelden en toch nog aandrongen, hebben we er wel het maximale uitgehaald. Wij moeten scoren om door te gaan, maar het voordeel is dat Roma dat ook moet doen."
Tekst gaat verder onder de video:
Net als De Rossi vindt Slot dat Feyenoord gezien de terugkeer van enkele spelers sterker moet zijn dan vorige week in De Kuip. “Het is logisch dat ik ook vind dat we sterker zijn, maar of we ook beter spelen dan vorige week, zal moeten blijken.”

Geen uitfans

Het is bekend dat er geen fans van Feyenoord welkom zijn in Rome. Tijdens de persconferentie met Slot ging het daar ook over. "Het is ongelofelijk jammer dat ze er niet bij zijn. Dat kan een beetje invloed hebben op het resultaat, maar we gaan ons er niet achter verschuilen. Ik kan me ook wel verplaatsen in de burgemeester van deze stad, maar ik hoop dat we ooit terug gaan naar normaal. Als er ooit nog een normaal komt. En dan heb ik het niet alleen over de voetbalwereld."
Alireza Jahanbakhsh start donderdag niet in Stadio Olimpico, verklapte Slot tijdens het perspraatje, maar de flankaanvaller zat wel aan tafel bij zijn trainer. "Er zijn veel dingen veranderd bij AS Roma", vindt hij. "Een nieuwe trainer, een nieuwe speelwijze. Vorig jaar gaven ze hier bijna niets weg, maar nu willen ze ook opbouwen. Het blijft een lastige ploeg, dat hebben we vorig jaar ook ervaren hier."
Tekst gaat verder onder de video:
Alireza Jahanbakhsh: 'Er zijn veel dingen veranderd bij AS Roma'
Jahanbakhsh heeft een aflopende verbintenis bij Feyenoord. De club kan zijn contract eventueel met een jaar verlengen. "Ik wil nu vooral genieten van de wedstrijden die ik nog ga spelen bij Feyenoord in dit seizoen. Dat zijn er nog veel. Daarna zullen we zien hoe het loopt", bleef hij op de vlakte over zijn toekomst.
AS Roma - Feyenoord begint donderdagavond om 21:00 uur en is uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond. Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg doen verslag van het duel in de tussenronde van de Europa League.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl