FEYENOORD

Analyse AS Roma-Feyenoord: 'Dan ben je het niet waard om door te gaan, zo simpel is het'

Vertwijfeling bij Lutsharel Geertruida: weer lukte het de Rotterdammers niet om te winnen van AS Roma
Vertwijfeling bij Lutsharel Geertruida: weer lukte het de Rotterdammers niet om te winnen van AS Roma © Yannick Verhoeven/VKSportphoto
Opnieuw slaagde Feyenoord er niet in om in Europees verband te winnen van kwelgeest AS Roma, ook niet na strafschoppen. Uiteindelijk, zo oordeelde analyticus Emile Schelvis, was de nederlaag van de Rotterdammers in de tussenronde van de Europa League terecht. "Je hebt geluk gehad dat Roma er niet met twee of drie goals overheen is gedenderd in de eerste helft."
In de rust omschreef Schelvis het duel nog als een ‘casinowedstrijd’. “Feyenoord heeft – ondanks het feit dat Roma de overhand had – met Wieffer wel een enorme kans gehad op 0-2. Het was niet makkelijk, want de verdedigers zaten hem op de hielen, maar daarna was het één en al Roma.”
Maar, zo voorspelde Schelvis al: Roma houdt dit niet 90 minuten vol. En dat was ook zo, want van het gevaar wat de Romeinen voor de pauze creëerden, was na rust amper sprake meer. Maar ook Feyenoord bracht volgens Schelvis daarna te weinig.
“Als je eerlijk bent heeft Roma er over de hele wedstrijd genomen toch wel iets meer recht op dan Feyenoord. Zonder nu meteen met z’n allen in zak en as te zitten, denk ik dat iedere Feyenoord-supporter met een beetje verstand van voetbal ook wel beseft dat het er – misschien op de eerste vijftien minuten in de eerste helft na – niet echt in heeft gezeten. En dat je geluk hebt gehad dat Roma er niet met twee of drie goals overheen is gedenderd in de eerste helft, dat je in leven blijft, terugkomt, maar ook dan geen vuist kunt maken. Dat is dus te weinig.”

Geen boostwedstrijd, maar mentale dreun

Daarmee ziet Schelvis een parallel met hoe Feyenoord dit seizoen op het Europese podium voor de dag kwam. Het werd uiteindelijk niet de boostwedstrijd waar Schelvis op hoopte, maar een mentale dreun.
"Dit is wel echt iets om te verwerken. Eigenlijk had Feyenoord vorig jaar een elftal dat beter was en beter speelde. Vergeleken met vorig jaar, zo eerlijk moet je zijn, is het gewoon minder en Feyenoord heeft de laatste weken ook niet de grootste vorm. Maar toch – en dat doet pijn – heeft Feyenoord de kans gehad. Ze hebben voorgestaan in de wedstrijd, in de penaltyserie, maar dan heb je dus ook niet de power om het af te maken. Dan ben je het niet waard om door te gaan, zo simpel is het."
Vertwijfeling bij Feyenoord: weer lukte het de Rotterdammers niet om te winnen van AS Roma
Vertwijfeling bij Feyenoord: weer lukte het de Rotterdammers niet om te winnen van AS Roma © Box to Box Pictures/Yannick Verhoeven

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl