VERKEER

Van Brienenoordbrug vanwege werkzaamheden dit weekend deels afgesloten

De Van Brienenoordbrug.
De Van Brienenoordbrug. © Rijnmond
Rijkswaterstaat laat komend weekend een spoedreparatie aan de Van Brienenoordbrug uitvoeren. De hoofdrijbaan van de A16 in noordelijke richting is daarom van zaterdagavond tot zondag halverwege de middag volledig afgesloten. Verkeer kan wel over de parallelbaan. Al met al moet het verkeer rekening houden met maximaal tien minuten extra reistijd, denkt Rijkswaterstaat.
De werkzaamheden zijn nodig omdat er in de stalen constructie onder de brug een scheur zit. Het desbetreffende deel van de brug wordt daarom vervangen. Daarbij moet ook worden gelast. Dat moet volgens Rijkswaterstaat trillingvrij gebeuren en dat is de reden dat de brug deels wordt afgesloten.
De brug is dicht vanaf zaterdag 22:00 uur tot uiterlijk zondag 25 februari 16:00 uur. Verkeer uit zuidelijke richting wordt vanaf knooppunt Ridderster omgeleid over de parallelbaan. De verbindingsbogen vanaf de A15 en de A38 naar de A16 zijn vanaf 21:00 uur afgesloten.

'Lekke banden door hoogteverschil wegdek'

Het spoedonderhoud aan de brug is hoognodig, zegt Linda de Lange. Ze is lid van het onderhoudsteam 'bruggen' van Rijkswaterstaat.
"We kwamen toevallig langs deze scheur in de ondersteunende constructie van de brug. Deze zit onder de hoofdrijbaan van de brug op de A16 richting het noorden. Het is nodig om nu het onderhoud uit te voeren, omdat er anders hoogteverschillen in het wegdek zouden ontstaan. Dat kan voor lekke banden zorgen. Wat kan leiden tot verkeersonveilige situaties."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl