Sparta in eigen huis hard onderuit tegen FC Twente

De achterstand van Sparta op koploper FC Twente is opgelopen naar elf punten. Op het Kasteel wonnen de bezoekers met keiharde cijfers: 0-3. Hierdoor lijkt Sparta de titel, en daarmee directe promotie naar de Eredivisie, uit het hoofd te kunnen zetten.
Bij de Rotterdammers maakte linksback Lassana Faye zijn basisdebuut. Dit ging ten koste van Dries Wuytens, die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Mohamed Rayhi en Adil Auassar keerden na lichte blessures weer terug in de basis, maar konden Sparta niet behouden voor een forse nederlaag tegen de koploper
Via een discutabele strafschop kwam FC Twente na een kwart wedstrijd op voorsprong. Tom Boere schoot binnen, waarna Peet Bijen op slag van rust de marge verdubbelde. Sparta kon op het eigen kasteel geen vuist maken tegen de bezoekers uit Twente. Via een eigen doelpunt van Bart Vriends werd het vlak na rust zelfs 0-3.
Hiermee blijft 2019 tot nu toe een dramatisch jaar voor Sparta. De formatie van trainer Henk Fraser boekte dit jaar nog geen overwinning, en zakt steeds verder weg op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. "We kunnen ons gaan focussen op de play-offs, dat is de laatste kans om een ticket te vinden naar waar je volgend jaar wil staan met Sparta", vertelt Royston Drenthe.
"Nu is het gat zo groot, dat het niet meer realistisch is om aan het kampioenschap te denken", vult trainer Henk Fraser aan. "De realiteit is dat we verloren hebben van een betere ploeg. De jongens hebben hun best gedaan, maar het team was niet goed genoeg. Ik ben nu vooral teleurgesteld in plaats van gefrustreerd."
Bekijk hierboven de interviews van verslaggever Dennis Kranenburg met Royston Drenthe, Henk Fraser en Bart Vriends.

Opstelling Sparta: Kortsmit; Saksela (23' Dabo), Vriends, Abels, Auassar (46' Harroui), Faye; Drenthe, L. Duarte, D. Duarte; Veldwijk (71' Dervisoglu), Rayhi.
Scoreverloop:
22' 0-1 Tom Boere
44' 0-2 Peet Bijen
50' 0-3 Bart Vriends (eigen doelpunt)