Zaalsporten: Regionale korfbalploegen winnen niet

In de Korfbal League hebben de regioploegen geen overwinningen gepakt. Alleen PKC/SWKGroep behaalde een resultaat. De Papendrechters speelden verrassend met 26-26 gelijk bij DOS '46 in Nijeveen.

Omdat TOP/SolarCompleet wel won, gaat de ploeg uit Sassenheim over PKC heen op de ranglijst. Het team van trainer Daniël Hulzebosch is na twaalf wedstrijden tweede met negentien punten.

Overige uitslagen:
KZ/Thermo4U - KCC/SO Natural 30-22
DeetosSnel - LDODK/Rinsma 23-27

Basketbal

4Consult/Binnenland kon in Landsmeer niet winnen van Loon Lions. De basketbaldames uit Barendrecht gingen met 79-70 onderuit. In het eerste kwart stonden de blauwhemden nog met vier punten verschil aan de leiding (18-22), maar Loon Lions boog die achterstand een kwart later om. Binnenland is na veertien wedstrijden in de basketball league dames de nummer drie met achttien punten.

Tafeltennis

Scyedam verloor in Hattem de tweede wedstrijd van het kalenderjaar met 5-1 van Van Wijnen/Smash '70. De Schiedamse tafeltenissers zijn in de eredivisie heren de hekkensluiter met twaalf punten uit negen wedstrijden.

Volleybal

De mannen van Sliedrecht Sport ging bij het Talentteam in een vijfsetter met 3-2 onderuit (25-21, 15-25, 19-25, 26-24 en 15-10). De blauwhemden blijven, ondanks de nederlaag in Arnhem, in de eredivisie op de tweede plek staan met veertig punten uit 18 wedstrijden.

Het damesteam van Sliedrecht Sport had in de eredivisie meer succes. De ploeg van trainer Vera Koenen stuurde Pharmafilter US met een 3-0 nederlaag  (25-12, 25-15 en 25-19) terug naar Amsterdam. Sliedrecht Sport is koploper met 49 punten uit achttien wedstrijden.

Beide teams van Sliedrecht Sport waren al zeker van de kampioenspoule.

Waterpolo

In de eredivisie heren leden ZPB/HΛProductions en SVH allebei een nederlaag. Daarom blijven deze teams de onderste twee ploegen in de competitie.

ZPB was dichtbij een punt tegen ZVL-1886 uit Leiden, maar de Barendrechters verloren in de slotfase nipt met 12-11. Na veertien wedstrijden heeft ZPB, dat elfde staat, negen punten.

SVH kon op bezoek bij Het Ravijn in Nijverdal ook niet zegevieren. De Rotterdammers gingen met 13-5 onderuit. Met één punt uit veertien wedstrijden is SVH nog altijd hekkensluiter van de eredivisie.
korfbal

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren