Feyenoord Basketball wint van Den Helder Suns, Dutch Windmills verslaat landskampioen Donar

Feyenoord Basketball in actie tegen Dutch Windmills
Feyenoord Basketball heeft zondagmiddag gewonnen van Den Helder Suns. De ploeg van Richard den Os zegevierde uiteindelijk met 72-69. De Rotterdammers staan nu achtste in de Dutch Basketball League.
Tot en met de rust kon Feyenoord al een comfortabele voorsprong opbouwen. Aan de hand van topscorer Jeroen van der List (15 punten) stond Feyenoord met 44-26 voor.
Ook in het derde kwart kon Feyenoord op niveau blijven en Den Helder op gepaste afstand houden. Het stond na het derde kwart op een 57-42 voorsprong.
Maar in het vierde kwart ging het bijna nog mis voor Feyenoord. Den Helder kwam sterk terug; het kon het gat verkleinen tot drie punten. Maar in de resterende negen seconden kon Den Helder niet meer scoren.

Dutch Windmills stunt

Later op de dag wonnen ook de Dordtse basketballers van Dutch Windmills hun wedstrijd. Donar uit Groningen werd verrassend ruim met 88-59 verslagen.
De ploeg van Geert Hammink blijft ondanks de overwinning wel op de vijfde plek staan in de Dutch Basketball League.