Politie demonstreert in Den Haag voor beter pensioen

Demonstrerende politieagenten hebben maandagochtend de toegang tot het gebouw van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Den Haag geblokkeerd. De actie is onderdeel van hun protest tegen het mislukken van de pensioenonderhandelingen. Ook agenten uit het Rijnmondgebied zijn naar Den Haag gereisd om te demonstreren.

De demonstranten voeren onder meer een spandoek met zich mee met het opschrift "Politie laten doorwerken tot 68 = ongezond, onveilig, ondankbaar.''

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, sprak de agenten toe en zei de zorgen van de politiemensen te delen. Hij roept de vakbonden op snel weer om de tafel te komen voor pensioenonderhandelingen.

"We kunnen dit voor de verkiezingen fiksen'', verklaarde De Boer, die na zijn toespraak niet meer terug het gebouw in mocht.

Ook bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en op de Koekamp bij het Malieveld demonstreren politiemensen. Zij zijn het niet eens met de huidige pensioenleeftijd en zullen tot aan de verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) blijven protesteren.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: