Gelekt document oud-wethouder Visser toch geheim volgens Rekenkamer

Het document van een presentatie over het Schiekadeblok dat door oud-wethouder Visser naar de pers is gelekt, was toch geheim. Dat zegt het advocatenkantoor Ploum dat dit onderzocht in opdracht van de Rekenkamer Rotterdam.

Het verspreiden van het geheime document is volgens de advocaat in strijd met de geheimhouding. Daarmee is er sprake van een ambtsmisdrijf.

Vorige week dinsdag stapte wethouder Visser op nadat bekend werd dat  hij in een reactie op een kritisch rapport van de Rekenkamer Rotterdam zelf een document had verstuurd met voor hem verzachtende informatie.

Het gaat om een presentatie die in 2009 voor wethouders en directeuren is gegeven in een vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Het advocatenkantoor, dat voor de Rekenkamer Rotterdam de zaak heeft onderzocht, zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de geheimhouding er door het college van B&W of de gemeenteraad is afgehaald.

Burgemeester Aboutaleb heeft vorige week al een extern onderzoek aangekondigd om te achterhalen welke status het document heeft dat gelekt is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: